Egyszerű kávétorta

Nyomtatás
kávétortaBiztos, hogy ez a különleges sütemény nem csak a kávé szerelmeseinek ízlik majd. Próbáld ki az egyszerű kávétorta receptjét!

Egyszerű kávétorta


Elkészítés: 80 perc, 12 szelethez, egy szelet: 375 kcal

Hozzávalók: • 5 dkg vaj • 15 dkg étcsokoládé • 3 ek instant kávé • 20 dkg héjában főtt burgonya • 4 dkg tojás • 18 dkg cukor • 10 dkg darált mandula • 6 dkg liszt • 1 tk sütőpor • vaj és liszt a formához • A díszítéshez: 4 dl tejszín • 2 ek cukor • 2 csomag habfixáló • 1-2 ek kakaópor


1. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vajjal. Keverjük hozzá az instant kávét, majd vegyük le a tűzről. Hámozzuk meg a burgonyát, és reszeljük durvára.

2. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgájákat keverjük habosra a cukorral. Vegyítsük bele a csokoládét, a burgonyát, a mandulát, az átszitált lisztet és sütőport, és forgassuk össze a kemény habbá vert fehérjékkel.

3. Simítsuk vajjal kikent és liszttel meghintett tortaformába, és süssük a 170 fokos sütőben
45 percig. A díszítéshez verjük kemény habbá a tejszínt a cukorral és a habfixálóval, és habzsák segítségével nyomjunk belőle halmokat a kihűlt tortára. Szórjuk meg kakaóporral.

Forrás: Pink