Menu

Iberital Challenge fokozat kijelző

iberital challenge kávédarálóAz Iberital Challenge talán a legtöbbet választott, belépőszintű eszpresszó képes daráló. A kedvező ára mellett kompromisszumként meg kellett barátkozni a fokozatmentes, de kijelző nélküli örlés-finomság beállítással. Aki egy időszak alatt több féle kávét is fogyaszt, vagy lépést szeretne tartani a kávéöregedéssel, az folyamatos finomhangolást kell végezzen a darálón. Kijelzés nélkül ez csak komoly rutinnal megy, de kezdőknek hasznos segítség lehet egy kijelző, hogy tudjuk, hogy éppen hol is tartunk a tekergetésben.

Az alábbiakban egy „garanciavesztős” átalakítást mutatok be, de a tapasztalatok szerint erre a készülékre nem jellemző a meghibásodás, tehát ha érdekel minket a tuning, érdemes belecsapni!

 

 

Lépések:

  • 1.Fontos! A gép burkolatának bontása előtt húzzuk ki a dugaljból a készüléket !!!
  • 2.Vegyük le a műanyag babtartályt.
  • 3.Húzzuk le a műanyag tekerőgombot. Csak egyféleképpen tehető vissza, így a gombon levő nyíl-ikon ugyanoda kerül vissza az összeszerelésnél.
  • 4.Vegyük le a daráló tetejét burkoló fekete műanyagot. Ezt mindkét oldalon egy-egy rugalmas pöcök tartja a fém oldalsó burkolatához. A tekerőgomb oldalival érdemes kezdeni. Egy lapos csavarhúzóval enyhén nyomjuk be, egyben billentsük felfelé a tetőt.
  • 5.Vágjuk ki a fekete tetőből a képen látható részt. Elegendő csak a könnyített perem résztől megszabadulni, mondjuk egy éles sniccerrel.
  • 6.Csiszolóvászonnal tegyük simává a vágott felületet, amivel egy kis rést is készítünk a tető és a fémtest között.
  • 7.Ragasszuk fel a skálát a képen látható módon. Én kétoldalú ragasztót használtam és egy cellux szalaggal fedtem be a papír felületet, hogy ne koszolódjon.
  • 8.A jelet egy piros karton dossziéból vágtam ki, a jelölésnél kilyukasztva. 2db csavarral rögzítettem a műanyag fogaskerék 2 kisebbik lyukhoz. Olyan méretű csavart használtam, ami passzosan belemegy a lyukba, de még nem vág bele új menetet. Ügyeljünk, hogy a csavarból vágjunk le annyit, hogy ne lógjon rá a fogaskerék alatti felületre.
  • 9.Értelemszerűen úgy helyezzük el a piros jelölés csúcsát, hogy az átlagnál a „0”-ra mutasson, amihez képest lehet plusz és mínusz irányban állítani.
  • 10.A jelölés végét hajtsuk rá a skálára majd szereljük össze a készüléket.

iberital tetőiberital jelzésiberital jelzés beszerelése

részletes skála

iberital challenge kávédaráló jelzés beállításaa daráló összeszerelve, kész a tuning skála

 

Hozzászólások:

Hozzászólások   

 
#5 Horatio 2011-08-24 20:11
Ilyesmit már én is összehoztam, csak előre tettem a skálát, ott kb. 120 fokot tud átfogni. De az elv ugyanez. A műanyag lap meg tejfölös pohárból volt.
A babtartályos skála egyszerű (mintha gyárilag is lett volna rajta valami matrica), de könnyen elfordul. Össze kell jelölni a nagy fogaskerékkel (pl. lakkfilccel) és akkor használható.
 
 
#4 Adminisztrátor 2010-11-26 11:14
Nemrég beszéltem az Expolygon Kft. tulajdonosával, aki az Iberital Challenge darálókat forgalmazza. Gratulált a szerzőnek a cikkhez, és lefordíttatva elküldi a spanyoloknak. Majd beszámolunk a visszajelzésről ;-)
 
 
#3 Mókár 2010-11-25 11:46
Jó ötlet. Ugyanakkor a babtartály alapból együtt forog a finomítótekerőv el. Csak egy nyilat kell felbiggyeszteni a házra és fel kell ragasztani a tartályra a skálát. A nagyon alapból van, a kicsire kell.
 
 
#2 blaze 2010-11-21 16:16
Szerintem is klassz, esztétikus is, noha én kisebb jelöléseket tettem volna, ha nem is milliméterest, de valami hasonlót....
 
 
#1 paljoc 2010-11-21 15:51
Ez teljesen jó, használható megoldás és esztétikus is. Gratula. :-)
 

Csak a regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá.

Támogató partnereink

althaus teaavx kávékbristot kávébwt vízkezelési technológiákcarraro kávécellini kávécorso veronaexpolygon kávégép alkatrészek, kávéfőzők, kávédarálókgaggia momentigoppion caffeilly caffe Kávébár Bazár - KávéfórumKapucziner Kávémanufaktúraluckycap kávémaromas kávémahlkönig kávédarálók    molinari kávénaturalmix Nespresso pacificaffe kávé pallyotz kávé pannon kávépasco kávépascucci kávépellinisaeco sagevaldocafe