Menu

Kávézó, és kávéház tesztek, bemutatók

A Centrálban jártunk…

  • Írta: Kun András N.
  • Kategória: Kávéház
  • Találatok: 2947
centrál kávéház Budapest egyik patinás, nagy múltú kávéháza a Centrál. Gondoltuk, betérünk, megnézzük hogy mit sikerült a múltból megőrizni és a felújítás visszahozta-e a régi idők szépségét, dicsőségét. Már most előrebocsátom (lehet, hogy túlzott elvárásokkal léptem be a kávézóba), hogy nekem csalódást okozott. Mielőtt a felszolgált eszpresszót jellemezném, és bemutatnám, úgy érzem, megérdemel ez a neves, nagy múltú kávéház egy rövid bemutatást.
Bővebben: A Centrálban jártunk…

A pesti kávéház mint a társasélet színtere

  • Írta: Saly Noémi
  • Kategória: Kávéház
  • Találatok: 4326

kávézó a duna korzón Mi a kávéház? Alapfeladatán, a vendéglátáson túl a polgári nyilvánosság egyik alapvető, igen demokratikus intézménye, sajátos átmeneti tér az utca teljes nyitottsága és az otthon intimitása között, egyesítve mindkettő előnyeit. Eredetileg a városszerkezetben is az "átmenet" pontjain - kapuknál, piactereken, hídfőknél - kínált pihenést, felfrissülést, feltöltődést testi és szellemi értelemben egyaránt, s a különböző rétegek - arisztokraták és polgárok, sőt nagyon egyszerű emberek -, a különböző korosztályok és a két nem érintkezésére is olyan lehetőséget adott, amit semmilyen más intézmény nem tudott biztosítani. A kaszinók, klubok, szalonok természetüknél fogva zártkörűek voltak; a korzók, parkok és egyéb szabadtéri helyek hosszas tartózkodásra nem alkalmasak, ráadásul az időjárás szeszélyeinek is ki van téve az ember; a színház vagy a könyvtár a találkozást lehetővé teszi ugyan, de az elkülönülést már nemigen - de ne is folytassuk a sort.

Bővebben: A pesti kávéház mint a társasélet színtere

Támogató partnereink

althaus teabristot kávébwt vízkezelési technológiákcarraro kávécellini kávécorso veronaexpolygon kávégép alkatrészek, kávéfőzők, kávédarálókgaggia momentigoppion caffeilly caffe Kávébár Bazár - KávéfórumKapucziner Kávémanufaktúraluckycap kávémaromas kávémahlkönig kávédarálók    molinari kávénaturalmix Nespresso pacificaffe kávé pallyotz kávé pannon kávépasco kávépascucci kávépellinisaeco sagevaldocafe