Menu

Éredeks cikkek a kávéról

Többet tud az E61 POD-os kar?

  • Írta: Tóth Sándor
  • Kategória: Érdekességek
  • Találatok: 5023

e61 podos kar Az utóbbi időben a KÁVÉKORZÓ Fórum rovatában többször merült fel kérdés, vagy megjegyzésként, hogy karos espresso gépeken miként lehet jól elkészteni az E.S.E. Podokat?

„Kincses” ládámban kutatva a kezem ügyébe került egy erre a célra kifejlesztett szelepes kar. Gondoltam vizsgálat alá veszem, és eredményét közkincsé teszem. Mindezeket megelőzve elsőként vizsgáljuk meg a technikai adottságokat és magát a kérdést.

Bővebben: Többet tud az E61 POD-os kar?

A koffeinmentes kávé, és a koffeinmentesítés

  • Írta: Hírszerkesztő
  • Kategória: Érdekességek
  • Találatok: 9012
koffeinmentes kávéIgazi kávésok között gyakran előkerülő téma a koffeinmentesítés ügye. Általában hasonló véleményt fogalmaznak meg a legtöbben: a koffeinmentes kávé olyan mint az alkoholmentes sör vagy a zsírmentes tej. Pont a lényeg marad ki belőle. Pedig ez csak egy félreértés. Ugyanakkor az igaz, hogy a vendéglátásban hozzáférhető koffeinmentes kávék, espressók általában nem adnak olyan élményt (krémesség, aromagazdagság, íz tekintetében) mint a "normál" változat. Akkor hogy is van ez? Bővebben: A koffeinmentes kávé, és a koffeinmentesítés

Kávé máshogyan - kávékoncentrátum

  • Írta: Józsa János
  • Kategória: Érdekességek
  • Találatok: 8524

kávékoncentrátumból készített kávé Kávéval kapcsolatos kutakodásaim során egy eddig számomra ismeretlen kávékészítési eljárásba botlottam. Eddig elég sok elkészítési módot kipróbáltam már, és használok is alkalomadtán. Természetesen a fő csapás az eszpresszó, de néha kifejezetten jó egy kis frenchpress, vagy törökös kávékészítés, mivel teljesen mást hoz ki ugyanabból a kávéból, de a „cold brewed coffee” eljárásról sosem hallottam. Egyszerű fordításban hidegen főzött kávé lenne a fordítás, ami ugye képtelenség, mivel főzni 100 celsius fok fölött lehetséges. Sok szakmabeli ugrik így is a hagyományos „kávéfőzés” szóra is, mert a kávét nem főzzük, hanem készítjük- mondják.

Bővebben: Kávé máshogyan - kávékoncentrátum

Támogató partnereink

althaus teaavx kávékbristot kávébwt vízkezelési technológiákcarraro kávécellini kávécorso veronaexpolygon kávégép alkatrészek, kávéfőzők, kávédarálókgaggia momentigoppion caffeilly caffe Kávébár Bazár - KávéfórumKapucziner Kávémanufaktúraluckycap kávémaromas kávémahlkönig kávédarálók    molinari kávénaturalmix Nespresso pacificaffe kávé pallyotz kávé pannon kávépasco kávépascucci kávépellinisaeco sagevaldocafe