Menu

Éredeks cikkek a kávéról

Kávé kontra tea

kávé kontra tea Igaz-e, hogy a tea több koffeint tartalmaz, mint a kávé, és így erősebb az élénkítő hatása?

A kávé legfontosabb hatóanyaga a koffein, azaz a 1,3,7-trimetil-2,6-dioxi-purin. A tea hatóanyaga a tein, lényegében a kávé koffeinjével megegyező összetételű és hatású vegyület.

Bővebben: Kávé kontra tea

A kávé rehabilitációja

Voltaire napi ötven csésze kávét ivott. Amikor figyelmeztették, hogy a kávé alattomos méreg, azt felelte: "akkor nagyon-nagyon alattomos lehet, mert én ötven éve iszom, és még látszólag semmi bajom".

Egy sötét szenvedély története

a kávézás élettani hatásai Sokan azt gondolják, hogy a kávé a sarki ABC-ből származik, de tévednek. Valójában a Teremtés melléktermékeként egy magocska pottyant Etiópia földjére, melyből egy ronda kis cserje nőtt ki, piros bogyókkal teleaggatva.

Bővebben: A kávé rehabilitációja

Támogató partnereink

althaus teaavx kávékbristot kávébwt vízkezelési technológiákcarraro kávécellini kávécorso veronaexpolygon kávégép alkatrészek, kávéfőzők, kávédarálókgaggia momentigoppion caffeilly caffe Kávébár Bazár - KávéfórumKapucziner Kávémanufaktúraluckycap kávémaromas kávémahlkönig kávédarálók    molinari kávénaturalmix Nespresso pacificaffe kávé pallyotz kávé pannon kávépasco kávépascucci kávépellinisaeco sagevaldocafe