Menu

Szemeskávé tesztek, kávékóstolások

Red Baggies Abyssinia kávékóstoló

Red Baggies Abyssinia szemeskávé teszt Red Baggies: az elnevezés Piros Rövidnadrágot akar jelenteni, ami még bartender koromból maradt, amikor is az utolsó, két évemet egy ilyen nadrágban dolgoztam le. Miért? Poénból, mert nem szeretek beállni a sorba. Persze kaptam a megjegyzéseket a kollégáktól, de az ilyesmi sosem zavart (mindenki más valami sötét cuccban tolta). Azon kívül, meg amikor elhatároztam, hogy szeretnék saját márkát, nem akartam semmilyen hangzatos olasz nevet kitalálni, mert szerintem nekik kevésbé van közük a mai kávés trendhez, meg amúgy is tele van a piac az ilyen nevekkel. Nekem a kávé élvezete a fontos és nem az, hogy mi a márkája, de mivel kellett egy név így lett Red Baggies. Erről az etióp kávéról annyit mondanék, hogy általában minták alapján választom ki a rendelni való kávéimat, melyeknek csak kis része nyeri el a tetszésemet, mert mindig valami különlegeset keresek bennük. Na, ez a kávé egy kivétel volt, ugyanis rá volt írva, hogy száraz etióp: ennyi elég is volt, illetve a kávé neve, mert ez Etiópia régen használatos neve. Ami viszont meglepő volt számomra,hogy az általában száraz etiópoktól eltérően ebben találtam egy plusz ízt, nevezetesen az érlelet rumot, vagy ahogy páran mondták, inkább a csokis konyakmeggyet - tudtuk meg a forgalmazótól.

Bővebben: Red Baggies Abyssinia kávékóstoló

Pacificaffe El Salvador kávékóstoló

Pacificaffe El Salvador szemeskávé teszt Pacamara egy hibrid Arabica fajta, amelyet az 1950-es évek végén a Salvadori Kávé Kutató Intézet (ISIC) fejlesztett ki a nagyméretű Maragogype és a Pacas fajtákból. A Pacamara azóta átterjedt más közép-amerikai és afrikai termőhelyekre is. Ami a Finca Los Planes-t farmot illeti, Sergio Ticas Reyes örökölte nagyapjától, Jos Onofre Ticas-tól. Eredetileg csak tipikus fajtákat ültettek, de 1996-ban a gazdaságot Bourbon és Pacamara fajtákkal újították meg. A feldolgozás nedves eljárással történik, melyhez a friss vizet természetes forrásból nyerik, valamint napon szárítják a gazdaság területén. A közepes méretű 170 hektárnyi farm 1800 m magasságban helyezkedik el. Ebből 70 hektárnyit, mintegy egynegyedét ültetik be kávéval, az egyensúlyt az állatállomány és az erdőgazdálkodás valamint gyümölcs termesztés teszi ki. A gazdálkodás nagyon hagyományos, árnyékolással, gyomirtással és trágyázással történik. Az ültetés sűrűsége átlagosan mintegy 3500 cserje hektáronként. A betakarítás során 60 valamint 7 embert tartósan foglakoztat gazdaságukban - tudtuk meg a forgalmazótól.

Bővebben: Pacificaffe El Salvador kávékóstoló

Kapucziner Santa Cristina El Salvador kávékóstoló

Kapucziner Santa Cristina El Salvador szemeskávé teszt A Kapucziner kávé manufaktúra fő célkitűzése 2017-ben, hogy a zöld kávé alapanyag minél nagyobb részét közvetlenül kávé farmról szerezze be. El Salvador Közép-Amerikában található, a világ talán legízgazdagabb kávéi teremnek ezen a vidéken. Ezt a Bourbone Sarchimor fajtájú kávét szüret és feldolgozás után közvetlenül a kávéfarmról (direct trade) szereztük be. A Santa Cristina farm az ország központi régiójában, egy gyönyörű fekvésű tó közelében található. Ez a specialty minősítésű, "honey" feldolgozású kávé alapvetően nagyon édes, mindemellett trópusi gyümölcsös ízjegyeket is hordoz. Az ünnepi asztalra is jó szívvel ajánlom - tudtuk meg a forgalmazótól . Bemutató a farmról és pörköléséről.

Bővebben: Kapucziner Santa Cristina El Salvador kávékóstoló

Blue Bird Roastery - Nicaragua kávékóstoló

Blue Bird Roastery - Nicaragua szemeskávé teszt A Blue Bird Café and Roastery többéves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen is. Professzionális pörkölő berendezései kifejezetten saját igényeikhez szabva készültek. A képzett és tapasztalt szakemberek nagy odafigyeléssel végzik a pörkölést, amely koncentrált figyelmet igénylő folyamat. A különféle kávéfajtáknak például más-más pörkölési profilt szükséges beállítani, amely ráadásul a külső hőmérséklet és páratartalom függvényében folyamatosan módosításra szorulhat. Ez a minden részletre kiterjedő figyelem és precizitás garantálja, hogy a magas minőségű zöldbab aromás, egyedi ízjegyekkel bíró, mélybarna pörkölt kávévá változzon. A Blue Birdben 12 féle kávét pörkölnek a világ minden tájáról: két blendet (keveréket) és tíz SO (singel origin, vagyis azonos termőterületről származó) kávét. A Blue Bird Roasterynél a pörköléseket folyamatosan ellenőrzik, ezzel is garantálva, hogy csakis a legmagasabb minőségű kávé kerüljön a vendégek csészéjébe. Nicaraguai mosott, levegőn szárított kávénkat édes, csokoládés aroma jellemzi, citrusos savassággal, erőteljes testességgel és hosszan tartó, kellemes utóízzel - tudtuk meg a forgalmazótól.

Bővebben: Blue Bird Roastery - Nicaragua kávékóstoló

Blue Bird Roastery - Costa Rica kávékóstoló

Blue Bird Roastery Costa Rica kávé teszt, szemeskávé tesz A Blue Bird Café and Roastery többéves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen is. Professzionális pörkölő berendezései kifejezetten saját igényeikhez szabva készültek. A képzett és tapasztalt szakemberek nagy odafigyeléssel végzik a pörkölést, amely koncentrált figyelmet igénylő folyamat. A különféle kávéfajtáknak például más-más pörkölési profilt szükséges beállítani, amely ráadásul a külső hőmérséklet és páratartalom függvényében folyamatosan módosításra szorulhat. Ez a minden részletre kiterjedő figyelem és precizitás garantálja, hogy a magas minőségű zöldbab aromás, egyedi ízjegyekkel bíró, mélybarna pörkölt kávévá változzon. A Blue Birdben 12 féle kávét pörkölnek a világ minden tájáról: két blendet (keveréket) és tíz SO (singel origin, vagyis azonos termőterületről származó) kávét. A Blue Bird Roasterynél a pörköléseket folyamatosan ellenőrzik, ezzel is garantálva, hogy csakis a legmagasabb minőségű kávé kerüljön a vendégek csészéjébe. Az igazán jó costa rica-i kávé intenzív ízekkel és testességgel bír, ugyanakkor pezsdítően savas jegyeket is hoz; kiegyensúlyozott és selymes utóízeket hagyva nyelvünkön - tudtuk meg a forgalmazótól.

Bővebben: Blue Bird Roastery - Costa Rica kávékóstoló

Támogató partnereink

althaus teabristot kávébwt vízkezelési technológiák catler carraro kávécellini kávécorso veronaexpolygon kávégép alkatrészek, kávéfőzők, kávédarálókgaggia momentigoppion caffeilly caffe Kávébár Bazár - KávéfórumKapucziner Kávémanufaktúraluckycap kávémaromas kávémahlkönig kávédarálók    molinari kávénaturalmix Nespresso pacificaffe kávé pallyotz kávé pannon kávépasco kávépascucci kávépellinisaecovaldocafe