Menu

Rövid hírek a kávé világából

A világ legjobb kávéi - 3. rész - A Jamaica Blue Mountain kávé

  • Írta: Németh János
  • Kategória: Reggeli kávé
  • Találatok: 1343
Jamaica Blue Mountain kávé bemutatóMelyik a Világ legjobb kávéja? Legtöbbször talán ezt a kérdést kapom a Kapucziner vásárlóitól. Ez az a kérdés, amire konkrét, egyértelmű választ nem tudok és nem is lehet adni. Azt szoktam válaszolni, hogy szívesen beszélek azokról a kávékról, amelyek véleményem szerint megérdemlik, hogy a világ 10 legjobb kávéja között legyenek.
Bővebben: A világ legjobb kávéi - 3. rész - A Jamaica Blue Mountain kávé

Kávé zacc és pepecselés nélkül!

  • Írta: Hírszerkesztő
  • Kategória: Reggeli kávé
  • Találatok: 906
illy y5 kapszulás kávéfőzőMost ajándék kávét adunk az illy kapszulás kávégépek mellé!Inna egy mindig ugyanolyan finom, kifogástalan minőségű kávét? Zacc, foltok és pepecselés nélkül? Nézzen körül a csúcs olasz design birodalmában, vásároljon kényelmesen, online az EspressoShop.hu-n! Köszönt se a tavaszt, ajándékozza meg magát egy új kávé élménnyel!
Bővebben: Kávé zacc és pepecselés nélkül!

A professzionális teakészítés alapjai

  • Írta: Hírszerkesztő
  • Kategória: Reggeli kávé
  • Találatok: 976
BWT tea workshopA csapvíz Magyarországon szigorú minőségellenőrzésen megy keresztül, és biztonsággal fogyasztható. Utószűréssel azonban még kellemesebbé tehetjük az ízét, ráadásul, ha kezelt vízzel üzemelnek a háztartási berendezéseink, akkor megóvhatjuk őket a vízkövesedéstől is. Legegyszerűbben vízszűrő, illetve víztisztító berendezésekkel biztosíthatjuk a prémium minőségű szűrt vizet az otthonunkban, amelyek különösen jó szolgálatot tesznek akkor, ha igazán profi módon szeretnénk kedvenc teáinkat elkészíteni. A kiváló eredmény eléréséhez viszont elengedhetetlen, hogy ismerjük a teakészítés 4 alapszabályát. Bővebben: A professzionális teakészítés alapjai

A vízben lévő ásványi anyagok aránya, és a kávé íze

  • Írta: Hírszerkesztő
  • Kategória: Reggeli kávé
  • Találatok: 1618
BWT víz és kávé kapcsolataA vízben lévő ásványi anyagok aránya döntő szerepet játszik a kávé extrakciója során és befolyásolja a kávé ízét is. Egy új tanulmány azt mutatja, hogy a magnézium és a kalcium megfelelő aránya fentiek tekintetében kiemelt jelentőséggel bír. Ahhoz, hogy bármely kávéból a legjobbat hozhassuk ki, a vízben lévő ásványi anyagok arányának optimálisnak kell lennie. Így a kávépörkölők által kívánt ízélményt minden egyes csésze kávé elfogyasztása során megtapasztalhatjuk.
Bővebben: A vízben lévő ásványi anyagok aránya, és a kávé íze

Támogató partnereink

althaus teabristot kávébwt vízkezelési technológiákcarraro kávécellini kávécorso veronaexpolygon kávégép alkatrészek, kávéfőzők, kávédarálókgaggia momentigoppion caffeilly caffe Kávébár Bazár - KávéfórumKapucziner Kávémanufaktúraluckycap kávémaromas kávémahlkönig kávédarálók    molinari kávénaturalmix Nespresso pacificaffe kávé pallyotz kávé pannon kávépasco kávépascucci kávépellinisaeco sagevaldocafe