KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

30% emelkedhet a kávéárfolyamOptimista hangot ütött meg a világ egyik jelentős kávé termesztője a növény jövőben várható árfolyammozgásával kapcsolatban, év végéig akár közel 30%-os árfolyam emelkedés is elképzelhető. A dollár árfolyamának alakulásától függően a new yorki kávé jegyzések az 1.3-1.5 dolláros szintekre emelkedhetnek.

mire jó még a koffeinA koffein élénkítő hatása fontos szerepet tölthet be a mindennapi életben, különösen hasznos lehet olyan helyzetekben, ahol fontos a megfelelő éberség. Megfázáskor, kínzó fejfájás esetén a koffeint tartalmazó gyógyszerek átsegíthetnek bennünket egy-egy nehéz időszakon. De mire lehet még jó a kávé? Összegyűjtöttük néhány kutatás eredményét.

a kávéfogyasztás jó a szívnek isAz infarktus miatt kórházba kerülő betegek közül gyorsabban és jobb eséllyel hazamehetnek azok, akik rendszeresen és gyakran isznak kávét, mint azok, akik általában nem kávéznak. A kávéfogyasztás hívei számára kellemes hírt a szívgyógyászat egyik vezető folyóirata, az American Heart Journal közölte.