Nekem is van friss kávés élményem. Az Árkádban jártam a barátnőmmel, gondolkodtam hol kávézzunk. Erre ott volt a Tchibo márkaüzlet, na mondom, azt még nem kóstoltam, tegyünk egy próbát.
Előre megkérdeztem, mekkora az eszpresszó. Miután kiderült, hogy erősen lungós, amolyan nagylelkű jó hosszú kávé, kértem egy rövidebbet. Kikészítettem a 700 forintot a pultra, és egy kis előredőléssel meg tudtam lesni a csapolást. Körülbelül 5 másodperc alatt már ki is zubogott a lé.
Így ahelyett, hogy háborogva meginnám, elmondtam az eladónak (aki a kor/külső alapján üzletvezető jellegű volt), hogy itt egyeltalán nincs beállítva az őrlő, visszavettem a pénzt, és viszontlátásra. Át a pékhez, és egy tűrhető I/O-t ittunk. Az sem volt igazán szakszerű, de legalább nem ennyire gáz mint a Tchibó, és legalább nem a szaküzletben történt.
Énszerintem jó lenne, ha a legrosszabb kávékat nem innánk meg. A helynek, a kávénak is jót tesz, ha kapnak kritikát. Nem mondom hogy mindenki legyen kávébuzi, és 20-30 mp legyen, meg mittudomén, de mondjuk 10 mp alatt felejtsék el. Abban még koffein sincs állítólag, se kraft, se póver. Kedvesen, de határozottan utasítsuk el, ki tudja, lehet hogy attól lesz egyszer azon a helyen jó a kávé, és a végén még hálásan fog rád gondolni az akkor esetleg sértődött vendéglátós.