KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

stühmer kávéház bemutató címerA kávékorzó 2011-es év Top 10 kávézója közé beválasztották a STÜHMER Kávéházat is, amely Kaposváron, a Fő u. 4. szám alatt található. A tulajdonossal beszélgettünk, hogy olvasóinknak részletesen bemutathassuk a méltán híres STÜHMER kávéházat.

A múlt században, 1928-ban Stühmer Frigyes által alapított és megnyitott édesség-bolt, majd kávézó a műemlékileg védett pultjával ma is a századelőt idézi, természetesen mai felfogásban. Igyekszünk a nosztalgiázó vendégeink igényeinek legmagasabb szintű kielégítésére. A minőség minden termékünkre nézve kötelezően magas színvonalú, a kávékultúra terén pedig a legnagyobb alázattal vállaltuk és teljesítjük a fogyasztói szokások minőség irányába történő formálást. A kávézó helyiségcsoportja adta lehetőségekkel élve a szivarozás szenvedélyeinek is hódoló kávérajongóknak szivarklubot alakítottunk ki. Hitvallásunk, hogy nem állhatunk meg a jónál, ha jobbat is lehet készíteni, nem gondolhatjuk, hogy a szükséges tudás maradéktalan birtokában vagyunk, ahhoz folyamatosan újat lehet és kell hozzárendelnünk a minőségre vágyó és igényes vendég kiszolgálása, megtartása érdekében.

cupping a printa kávézóbanAz a tíz ember aki részt vett múlt szombaton a Printa kávézó különleges cupping programján, joggal mondhatja magáról: "Jókor voltam, jó helyen!" Nevezetesen, hogy a számítógép előtt ült, ráadásul pont akkor, mikor Várady Tibor meghirdette az első "Cupping, Printa módra" rendezvényt. A gyorsaság e téren kulcsfontosságúnak bizonyult, hisz a 10 kiadó hely pillanatok alatt elkelt.

nosztalgia kávézó belsőSzolnokon a Tisza-parti sétánytól nem messze nyílt egy új kávéház, amely mellett már több alkalommal is elsétáltam, de most elérkezettnek láttam az időt, hogy betérjek és leteszteljem. A helyiség nem túl nagy méretű, de nagyon kellemes, esztétikus a berendezése, látszik benne a koncepció. A régies hatású bútorok, berendezési tárgyak, és egyéb régi kellékek, azonnal kellemes légkört teremtenek, mindezt anélkül, hogy túlságosan mesterkélten hatna.

kávézó londonbanKorábban jelent meg Cserkó Péterrel készített interjúnk első része, amelyben egy londoni kávétúra tapasztalatairól számolt be. Eddig a felhasznált kávé mennyiségéről, a pörkölés frissességének jelentőségéről tudtunk meg többet. Interjúnk második részében alternatív kávéfőzési technikákról beszélünk, majd rátérünk az emberi tényezőre, azaz a baristára a gép mögött.