KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

kávézó londonbanKorábban jelent meg Cserkó Péterrel készített interjúnk első része, amelyben egy londoni kávétúra tapasztalatairól számolt be. Eddig a felhasznált kávé mennyiségéről, a pörkölés frissességének jelentőségéről tudtunk meg többet. Interjúnk második részében alternatív kávéfőzési technikákról beszélünk, majd rátérünk az emberi tényezőre, azaz a baristára a gép mögött.

Cserkó PéterCserkó Péter alapból sommelier, de ez alkalommal nem borokról beszélgettünk vele, hanem másik szenvedélyéről, a kávéról, amellyel a 8 Gramm Kávézó tulajdonosaként napi kapcsolatban áll. Péter alig egy hete járt Londonban azzal a céllal, hogy végiglátogasson a TOP30 kávézóból annyit, amennyit csak tud. A kétnapos túra napi tíz csésze kávét eredményezett, meg persze rengeteg tapasztalatot, amelyeket most velünk is megoszt a fiatal barista.

cafe frei bibliotheca kecskemét belsőLassan egy éve, hogy megnyílt Kecskeméten a Frei Tamás nevével fémjelzett kávézó a Katona József Megyei Könyvtár épületében. Az épület visszafogott, modern stílusa, hatalmas belmagassága és a kávézó szafari-hangulatú dizájnja különös, ám mégis barátságos egyveleget alkotnak. A pult főhelyén trónol a hatalmas Elektra kávégép, amelyet egy komolyabb Macap őrlő, és négy kisebb karbaőrlős Iberital szolgál ki.

bookcafe kecskemét kávézóteszt pultElőre le kell szögeznem – akik ismernek, tudják rólam –, hogy egyáltalán nem vagyok a plázák, bevásárlóközpontok rajongója. Éppen ellenkezőleg, legjobban piacon és kis szakboltokban szeretek vásárolni, az efféle helyektől már csak a tömeg és a mesterséges fény hiánya is tart távol, de néha azért mégis úgy hozza a sors, hogy be kell, hogy tévedjek. Természetesen, amint jó kávéról van szó, akár az ördöggel is hajlandó vagyok cimborálni, amennyiben a helyzet megkívánja, akkor még a plázába is bemerészkedem. Nos, mielőtt még végleg ellentmondásokba kavarodnék, térjünk a lényegre!

vincent bar & pastry kávézó teszt portalA Vincent Kávézót két évvel ezelőtt már teszteltük, akkor még Angelo néven. Az azóta eltelt időben történt egy s más, az új elnevezés mellett többek között valamelyest megújult a belső elrendezés is, és talán a névváltás jelzi, hogy más (vagy ismét a régi) szelek fújnak, és mindannyiunk örömére visszatértek az Angelo kezdeti időszakát jellemző magas minőségi elvárásokhoz.