KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Az idei évben a Millenáris Park B Pavilonjában került megrendezésre a tízedik születésnapját ünneplő Kávébár Bazár. A rendezvény otthont adott a Magyar Amatőr Barista Bajnokságnak, a Magyar Cup Tasters Bajnokság elődöntőjének és döntőjének, a HIDEGHÁBORÚ - Cold Brew Cocktail versenynek és a Bár-Beszéd bárkonferenciának. Nekem személy szerint a helyszín nagyon tetszett, tágas és világos volt a pavilon, teli fénnyel és minden kiállítónak bőven akadt helye, nem voltak tobzódó sorok, emberek egymás hegyén-hátán és még fény is akadt bőven a tavalyi Bazárral szemben, ami ugye az Akvárium klubban volt.

Az utóbbi időkben egyre több újhullámos kávézó bukkant föl a fővárosban, új szintre emelve a kávézás fogalmát. Ezt az irányt megspékelve, még nagyobb profizmussal, szakmai tudással és magas minőségű szemlélettel nyitotta meg cirka egy éve Bikki Tomi és Bolla Dávid az első Pozsonyi úti Double Shot üzletük után a Double Shot Partizán kávézójukat Budapesten a Veres Pálné utcában.

Esős májusi szombat. Hirtelen ötlettől vezérelve bevetjük magunkat a belvárosba és meglátogatunk négy kávézót.A IX. kerületi Lónyai utcában a Tényleg kávézóban kezdünk. Letisztult formák, Dalla Corte 2 karos EVO kávégép. Niki a barista nagyon kedvesen fogad és meséli el, hogy éppen milyen kávék vannak az őrlőben.