KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

A kávépörkölés bemutatása és fázisai

A pörkölés az a folyamat, aminek során létrejön a zöldkávéból a kávéital alapját képező pörkölt kávé. Ez által lesz a nyers ízből illat és aroma. A pörkölés magas hőmérsékleten történő...

Kávékészítési eszközök és használatuk

AeroPress - olcsó és ötletes filterkávé …

Egy újabb nagyszerű kávékészítési eszközt szeretnék bemutatni aminek a neve AeroPress, ezúton is köszönet az Aerobie cégnek a tesztkészülékért. Az Aerobie cég sokaknak nagyszerű frizbijeiről és bumerángjairól lehet ismerős, de...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

World Of Coffee Vienna 2012 - 3. nap

world os coffee vienna 2012Szomorú hírrel kell kezdenem a reggelt, amit a fórumozók már tegnap is olvashattak. Telefonon sikerült beszélni Horváth Lajosal (Luigi-Kávékorzó), akinek nem sikerült a továbbjutás. Annak ellenére, hogy 8-ból 7-et sikerült eltalálni, az időeredmény alapján ez a teljesítmény a 12. helyre volt elég, és csak az első 8 versenyző mehetett tovább.

Lajos ettől eltekintve pozitívnek értékelte a teljesítményt (amit szakmai berkekben is megerősítettek), mivel a találati aránya majdnem hibátlan volt. Az utolsó két tétel okozott nagyobb nehézséget, ami miatt megcsúszott időben.

Nem volt szerencséje Molnár Attilának sem. Ő a 22. helyet szerezte meg, és nem tudott tovább menetelni. Aki nézte élőben az láthatta, hogy Attila nagyon szép, és összeszedett produkciót mutatott be, de ez sajnos ezek szerint kevés volt a továbbjutáshoz.

A versenyzőknek gratulálunk!

A mai nap folytatódnak a versenyek. Az élő közvetítés linkjei frissítve lettek:

World Barista Championship

World Cup Tasters


World Brewers Cup