Center Café - Kávézó & Bár - Kecskemét, Szabadság tér 2.

Nyomtatás
center café kecskemét portálEzúttal ismét Kecskemét főterére, a Rozmaring Bisztróval szimbiózisban élő Center Caféba látogattunk el. A belső szolidan elegáns, sötétebb napokon enyhén intim félhomályba burkolózó, hangulatos nagyfoteles sarokkal, a hangfalakból diszkréten halk, kellemes jazz szól. A pult tisztán high-tech hangulatáról a sok fémburkolatú daráló és a kétfejes Faema kávégép gondoskodik. Amikor alkalmas rá az idő, érdemes a teraszon helyet foglalni, árnyas kilátás nyílik a város főterére.

center café kecskemét kávé és koktélAz asztalon igényes kivitelű, bőrkötéses kávélap található bőséges választékkal, többféle blendből és pure origin kávéból kérhetünk eszpresszót, risztrettót, illetve számos tejes ital, illetve alkoholos és anélküli hideg-meleg kávékoktélok közül választhatunk. Külön érdekesség a 100% indiai robuszta, amelyet meg is kóstoltam egy alkalommal, és ha nem is lesz a kedvencem, nem bántam meg a dolgot.
A személyzet gyors, készséges, mindenről kellő felvilágosítással szolgálnak. A stílusban érzek egy enyhe modorosságot, de még bőven belefér, semmiképp sincs túlerőltetve. A rendelt tételek általában teljes szettel érkeznek, amihez kell víz, megkapjuk, csupán annyi kifogásolni valót találunk, hogy az alap kávéitalokhoz nem jár szalvéta. A kávéhoz való alapanyagot mindig frissen őrlik.

center café kecskemét risztrettóEleinte a szokványos tesztprotokoll szerint az eszpresszót és risztrettót vettük górcső alá. Mennyiségre épp megfelelőek, legtöbbször a sztenderd mennyiség felső határára csapolják. Talán a kevesebb több lenne, a felhasznált dózishoz mérten mindenképpen. Az italok minősége sajnos nem egyenletesen jó, többnyire alapvetően minden rendben volt, de néha bizony mire kiért hozzám a kávé, már alig volt rajta krém, és ilyenkor az íze sem volt teljesen kifogástalan. Kicsit monotonná és a kelleténél kesernyésebbé vált, ilyenkor csak a cukor mentette meg. A kínálatot végigkóstolva nekem a bio chicco lett a kedvencem, szépen eltalált harmonikus desszertkávé-keverék, üde gyümölcsös jegyekkel. A tejes italokra nem lehet panasz, megfelelőek az arányok, a tejhab pedig tökéletes.center café kecskemét risztrettó krém gyenge

Számos más kávés italt, illetve koktélt is kipróbáltunk, általában mind jól voltak elkészítve. Néhol talán egy-egy összetevő vagy fűszer használatát kissé túlzottnak éreztük, valamivel kevesebbel akár harmonikusabb is lehetne az ital, de a koncepciók alapjában véve jók. Legjobban a Gül Baba Kertje névre hallgató, rózsavizes és rózsaszirmos jeges koktél nyerte el a tetszésünket, ezt feltétlenül érdemes kipróbálni, de aki szereti a jóféle csilit, ne hagyja ki az azték jegeskávét sem.

center café kecskemét pultAz árak belvárosi mértékkel egyáltalán nem extrémek, az eszpresszók, risztrettók 300, a kapucsínó 360, a tejes- és fűszeres kávék 450, a kávés koktélok pedig 480-720 forintba kerülnek.

“Kávé kompromisszumok nélkül”, ez a Center Café jelmondata. Sok tekintetben sikerült elérniük a kitűzött célt, néhány dologban azonban úgy érzem, hogy még további fejlődésre, illetve változtatásra lenne szükség. Különösen az eszpresszók, risztrettók esetében jobban oda kellene figyelni, hogy csak tökéletesen elkészített italok menjenek ki a vendéghez, illetve úgy láttam, hogy – az adaghoz képest – talán kissé szűkre szabott dózisból dolgoznak, 8-10 grammos szimplából akár jóval többet is ki lehetne hozni. Persze a problémák viszonylagosak, mert összességében a város egyik legjobb kávézójáról beszélünk, ahová bármikor szívesen visszajárok. Az itt készült kávék alapja, a Moka J-Enne szemeskávék egyébként elvitelre is megvásárolhatnak a kávézóban.

Pontozás:

1, Tetszetős kinézet (elegáns, tiszta, csésze/pohár használata, dekoráció, teljes szettel szolgálta fel (kanál, cukor, víz) ahol szükséges! )
2, Íz harmónia (az összetevőknek megfelelően, espresso íz)
3, Megfelel-e a hőmérséklet (az ital fogyasztási hőfokának megfelelően)
4, Általános barista képzettség (tejhabosítás, hideg ital készítés)
5, Hely hangulata, személyzet munkája

Pontozás mindegyik esetében 1-5 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!

Értékelés:

Tesztelő
Tisztaság, dekoráció, felszolgálás
Íz harmónia
Ital hőmérséklete
Általános képzettség
Hely hangulata, személyzet
Összesen
Lorien
4,5 4 5 3,5 5 22

center café kecskemét azték chilliscenter café kecskemét gülbaba kertjecenter café kecskemét gyömbéres koktél
center café kecskemét teraszcenter café kecskemét terasz utcafrontcenter café kecskemét terasz hangulat

Center Café - Kávézó & Bár

6000 Kecskemét, Szabadság tér 2.
http://www.facebook.com/centercafekecskemet
Nyitva tartás: 8.00 - 22.00