KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Ilyen lesz a jövő kávézója?

kávézóA fogyasztás kifizetésének különféle speciális megoldásait ismerjük, itthon is láttunk próbálkozásokat például a „fizess, amennyit jónak látsz” rendszer bevezetésével. Ám a moszkvai Anticafé Babocski koncepciója valami egészen új.

Az alapötlet, bár egyszerű, zseniálisan eredeti! A vendégek nem a kávéért, teáért és a süteményekért fizetnek, hanem az ottlétért: 2 rubelt (hozzávetőlegesen 15 forintot) számítanak fel nekik percenkét.

A tulajdonosok állítólag már két évtizede rájöttek arra, ami a trendelemzőkben később kezdett csak megfogalmazódni: azt a bizonyos harmadik helyet az otthon és a munkahely között a 21. század embere számára jellemzően a kávézó jelentheti. A vendéget a Babochkiban táblás játékok, számítógép, Xbox Kinect, wifikapcsolat várja, ehet-ihat, olvashat, dolgozhat, pihenhet, játszhat. Pincérek szolgálják ki, térítés ellenében fogyaszthat komoly étlapból választva is, de hozhatja akár saját szendvicsét is.

A szolgáltatások köre széles, így a termek multifunkcionálisak; kialakítható a „keleti kényelem”, vagy az iroda jellegű környezet, hely bérelhető tárgyaláshoz, tréninghez, mozizáshoz, sőt rendezvényhez is.

Bizonyos értelemben a rendszer a klubok működéséhez hasonlít, mindenki azzal foglalkozik, ami jólesik neki – nem szabad azonban sem alkoholt fogyasztani, sem dohányozni. A fogadtatás így is pozitív, az ötletet pedig már másolják itt-ott Oroszországban – írta a retail.hu.

Forrás: mmonline