KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Tamp & Pull Espresso Bar

tamp & pull eszpresszó bár portálAugusztusban nyílt valószínűleg Magyarország első olyan újhullámos eszpresszó bárja, amit az ott dolgozó profi baristák maguk, a két kezükkel építettek, a bontástól az utolsó szög beveréséig. Az említett baristák nevesítve Molnár Attila és Török Ádám az itthoni barista szakma ismert alakjai.
Molnár Attila baristaAttila négyszeres magyar bajnok és a világ legjobb, legelismertebb baristái közé tartozik, Ádám pedig magyar latte art bajnok és a hazai, vezető baristák egyike.
A srácok már a Doggee Barista Boxban is együtt töltötték minden szabadidejüket, majd nemrég úgy döntöttek, hogy a szakmai rendezvényeken túl, a nagyközönségnek is szeretnék átadni barista ismereteiket és a kávé iránti szeretetüket. Így jött egy közös kávézó ötlete, melynek a Tamp & Pull nevet adták, vagyis tömörít és húz, ami az angol “pull a shot” szleng kifejezésből származik.

tamp & pull eszpresszó bár nyitásMár a nyitó napon is olyan nagy volt a kávézó iránti érdeklődés, hogy a fiúk vendégül láthattak az ország és a világ minden tájáról érkező kávérajongókat. Elmondásuk szerint volt soproni, szekszárdi, nyíregyházi, pécsi, szlovák, ír és kanadai vendégük is.

tamp & pull eszpresszó bár dizájnA Vásárcsarnok és Corvinus Egyetem tömbje mögötti Czuczor utcában megtalálható espresso bár stílusában a brit illetve északi kávézó trendeknek is abszolút megfelel. Öröm látni, hogy itthon szakmailag top baristák dolgoznak a modern kávékultúra terjesztésén.

A Tamp & Pullban az espresson kívül “brewing” technikákkal elkészített kávéitalok is fogyaszthatók természetesen, hiszen a nagy múlttal rendelkező és a világon széles körben kedvelt alternatív eszközök által, szokatlan és új módon is megismertethetők az egyes kávéfajták. A Has Bean márka kínálatából minden hónapban új farm és fajta szelektált kávékat és eszpresszó keverékeket mutatnak be a baristák.



tamp & pull eszpresszó bár belső tértamp & pull eszpresszó bár kávégéptamp & pull eszpresszó bár kávégép kazán

www.tampandpull.hu (hamarosan)

www.facebook.com/tamppull


www.doggee.hu