NESPRESSO CoffeeLuxury design kiállítás

Nyomtatás
nespresso coffeluxury design kiállításMilánó, Zürich és Párizs után Budapesten a Nespresso formatervezési verseny legjobbjai. Több európai nagyváros után októberben a Mûvészetek Palotája és Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) támogatásával Budapestre érkezik a NESPRESSO CoffeeLuxury nemzetközi design verseny 22 döntõs modellje. A kiállítás érdekessége, hogy az ezerötszáz pályaműbõl kiválasztott és a világ legnevesebb formatervezõi által zsűrizett művek között 4 magyar alkotás is helyet kapott.

A Moholy-Nagy Mûvészeti Egyetem két hallgatója, Milléte Balázs és Telekes Tamás pedig a 3. helyet szerezte meg "Enjoy it while flying" elnevezésû, repülõgépen használható luxuskávéfõzõ-tervükkel. Az izgalmas pályaműveket a közönség 2008. október 20-tól 31-ig tekintheti meg a Mûvészetek Palotája Zászló terében; Keszei István, a MOME hallgatója által tervezett interieurben.

A prémium minõség és a folyamatos újítás mellett elkötelezett NESPRESSO 2007-ben elsõ alkalommal magyar fiatal tehetségeket is meghívott a nemzetközi design versenyére. A CoffeeLuxury felhívása arra buzdította a világ formatervezõ diákjait, hogy a luxust mint életfelfogást és tökéletes szépséget közelítsék meg, és ötvözzék azt a kávézás világával. A luxus fogalma mély tartalommal bír a NESPRESSO számára, mely a kávézás felülmúlhatatlan élményében testesül meg. Az ígéretes fiatal designerek kiállított alkotásai – újszerű kávégépek, stílusos kávékapszula-tartók, a kávézáshoz tartozó kiegészítõk – ezt a világot tükrözik vissza. A kiállítás láttán pedig magunk is elcsábulunk egy csésze forró eszpresszóra…

Forrás: BTL