Pascucci Bio - harmóniában a természettel

Nyomtatás

Pascucci Bio szemeskávé teszt A Pascucci története az 1800-as években kezdődött. A cég jellegzetes logója "csak" 50 éves - ám a különleges kávét ismerők és kedvelők számára a minőség szimbóluma. Nem véletlenül: a Pascucci szakemberei jól tudják, hogy a nyersanyag - vagyis a kávébab - kiválogatása az alapja az igazán jó kávék alkotásának.A Bio kávék iránti növekvő piaci igényre a Pascucci válasza a Pascucci Bio. (90-10%) mely ökológiai termesztésből származik. Ez a keverék a manapság divatos ízvilágot tartja szem előtt: a kávé ne legyen "erős", ne legyen keserű. Legyen egészségesen tiszta! A márkától elvárható minőséget nem egyszerű hozni: Az összetételét alkotó 7 kávé struktúrát ad a kávénak. Magától értetődően mindegyikük megfelel a minősített biogazdálkodás szigorú feltételeinek, így megőrzik eredeti tulajdonságaikat. A 90% arabica magas szintű édességet kölcsönöz a kávénak. A mosott arabica kellemessé és tisztává teszi. Fő jellemzői a szárított gyümölcs és csokoládé íz, mindeközben fűszeres is, édes gyümölcspép és citrushéj nyomai teszik teljessé az aromáját és íz világát. Eszpresszóként nagyot domborít a Pascucci Bio. Tökéletes kávét kapunk, alacsony (1% körüli) koffeintartalommal  - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Pascucci kávék hazai forgalmazójától, a Magda Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás:

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Pascucci Bio szemeskávé teszt csomagolásKávé típusa: Pascucci Bio

Pörkölés ideje: , Lejárat ideje: . , Csomagolás: 1kg-os szelep nélküli csomagolás
Ár: 8430 - Ft/kg, , Forgalmazó adatai


Paljoc:

A Pascucci bio kávéja volt a heti teszt minta. A szemek közepesen sötét pörkölést kaptak, olaj kiválás elvétve, nyomokban tapasztalható. Nagyjából egységes pörkölésű a blend, egyetlen összetevőt találtam benne ami néhány árnyalattal világosabb volt. Ránézésre 10-20% körüli robuszta arányt tippelnék. Az őrlőn minimálisat állítottam a múltkori mintához képest durvább irányba és azonnal tökéletes lefolyást kaptam. A csészébe minden alkalommal gyönyörű, tigris mintás ital került, szép és megfelelő vastagságú crema. A kávé kétségkívül friss volt és ugyan a teszt periódus végére öregedett, de nem vészesen. A fejhőmérő szerint 95-96 fok között készítve határozottan étcsokis és mandulás-marcipános ízeket éreztem, mandula dominanciával. Kevés fehér cukorral egy kis aszalt gyümölcsös ízt lehet megnyitni, ez egy igen kellemes, bár nem túl bonyolult ízvilágú blend. Tejes italnak nem volt kiugró, de szívesen fogyasztottam így is. Legjobban eszpresszónak ízlett és cukor nélkül, hihetetlen mandula aroma érezhető, ami nekem most kifejezetten jólesett.

Kávégép: Magister Stella / Kávéőrlő: Compak K6
Pontszám: Krém: 5 / Íz, harmónia: 7 / Testesség:4 / Ár-érték arány: 7 / Összpontszám: 23

 

Monyesz:

A minta bontáskor friss illatot árasztott, a pörkölése sötét, helyenként olajkiválást is láttam már. A szemek mérete és alakja elég változatos, a pörkölés szintje miatt találtam bőven törött szemeket is. Az átlagosnál kissé finomabb darálást lőttem be, és a hőfokot is ilyen szintre állítottam be. A szimpla 9.5g-ból, a dupla 18g-ból szép lefolyást adott, inkább 30mp-hez közeli lefolyási idővel. A cremára nem lehet panasz, és az első pár nap bizonyította, hogy a minta nagyon friss pörkölésből való, az elején pezsgős-buborékos volt. Az ízekben is érezhető volt az idő múlása. Míg az elején a mandulás-mogyorós vonal mellett az aszalt szilvás vonal rajzolódott ki, ezt később már nem tudtam előcsalogatni. Az ízvonal alapjában a hagyományos, az újhullámos gyümölcsös vonalat nélkülöző, inkább konzervatívnak mondható: az említett mogyorós-mandulás mellett, kellemes étcsokis, nugátos. Kis cukorral előjön a marcipán is. Ezt a kávét ajánlom azoknak, akik cukorral fogyasztják általában az eszpresszót, ha nem cukrozzák túl, akkor meghálálja, kiteljesíti. A testesség jó, az elejétől a végéig egyenletes, az utóízben a lágy csokis vonal elég sokáig kitart. A crema csapoláskor mintázódik, keverés után is kellően vastag. Az olajosság kiváló, a csésze falán vastagon tapad meg a kávékrém. Minden időben szívesen fogyasztottam, annak ellenére, hogy nem vibrálnak az ízek, mindig kellemes volt a fogyasztása.

Kávégép: Gaggia Baby '80 / Kávéőrlő: Compak K6
Pontszám: Krém: 5 / Íz, harmónia: 7 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 7 / Összpontszám: 23

 

Blaze:

Heti teszt alanyunk pörkölési szintje közép-olasznak mondható, viszonylag egységes, törött szemek nem jellemzik. A babok illata keserű kakaós. Őrlése a normál, képzeletbeli joker állásnál jó, vízhőmérséklet igénye azonban igen magas. Ne a totál fortyogósra gondoljunk, de jó magas, stabil hőháztartású géppel vágjunk neki! A cremara panasz nem lehet : bőséges, szépen mintázódik, a cukrot stabilan tartja. Friss a kávé, nagyon szépen csapolható, szög egyenes lefolyás, nem szőkül idő előtt. A keverék egy egyszerű vonalat hoz, de azt jól. A fő, uralkodó íz egy keserű kakaós-étcsokoládés, ezen trónol egy nagyon karakteres mandula aroma. Az első 1-2 napban még egy piciny karamella is felsejlett, de ez a minta öregedésével párhuzamosan tűnt el. Tejben hozza a kötelezőt, de ez az alapanyag inkább eszpresszó, risztrettó vonalon domborít, mivel a klasszikus, talján régi iskola kávéja. Savakat, gyümölcsöt ebben ne keressünk!

Kávégép: Grimac La Uno / Kávéőrlő: Mahlkönig Vario
Pontszám: Krém: 5 / Íz, harmónia: 6 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 6 / Összpontszám: 21

 

Lorien:

E heti tesztünk alanya többnyire ép, többé-kevésbé egyenletes, sötétbe hajló pörkölésű, fényesen csillogó szemekből áll. Meglehetősen könnyű eltalálni az optimális elkészítés körülményeit, noha több profillal is célt érhetünk, és ettől függően más-más arcát fogja mutatni. Nagyjából az átlagos őrlési finomságot célszerű belőni, és a magas hőmérsékleti tartományban kísérletezhetünk. A minta friss, lefolyása egyenletes, olajfestékszerűen ömlik a csészébe. A krémképződés a hőfok emelésével egy ideig javul, majd drasztikusan csökken, mindazonáltal mennyisége általában bőséges. Hajlamos mintázódni, állaga és olajossága kiváló, lassan, süppedve megtartja a cukrot, a csésze falára szinte felragad. Étcsokoládés alapon, szolid kakaósság, pörkölt mogyoró, mandula, enyhe arabikás fűszeresesség és nagyon halvány aszalt gyümölcsösség jellemzi. Utóízében a karamella dominál, mellé egy kis kakaó is feljöhet. Extrém magas hőfokon szinte mandulabombává válik, a csokoládé eltűnőben és inkább karamellába húz át, emellett észrevehetően csökken a teste. Egy mokkáskanál cukor határozottan kikerekíti és felerősíti az elsődleges ízjegyeket, érdemes így is megkóstolni. Tejes italok alapjául jól használható, különösen macchiátónak tetszett. Kár, hogy az összes jó tulajdonságát nem sikerült egy csészébe sűrítenem, bár panaszra így sem lehet okom, viszonylag alacsony koffeintartalma miatt a nap bármely szakában szívesen kortyolgattam.

Kávégép: La Cimbali Domus Classic / Kávéőrlő: Mazzer Mini
Pontszám: Krém: 5 / Íz, harmónia: 7 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 6 / Összpontszám: 22

 

Weinmaker:

A Pascucci tesztmintája nagyjából egyenletes közepesen sötét pörkölésű, többnyire egészséges szemekből áll, de elvétve találhatunk benne néhány törött szemet is. A kávébabok fényesek, olajkiválást csak elvétve tapasztalni. Nálam a legjobb formáját nagyjából átlagos őrlési beállításnál, az átlagosnál magasabb hőmérsékleten hozta. Lefolyása tökéletes, a krém bőséges mennyiségű. Szépen mintázódik, és a cukrot is simán megtartja. Olajossága, és állaga is nagyon jó. Ízében elsősorban a csokoládé, kakaó dominál kiegészülve egy jól kivehető marcipán-mandula aromával. A háttérben felfedezhetünk egy kis pörköltmagvas, karamelles jegyeket is. Összességében egy viszonylag egyszerű ízvilág, de az arányok nagyon jól el vannak találva, és kellemesen harmonikus blend benyomását kelti. Némi cukorral halvány gyümölcsös vonal is felsejlik, de ennek a blendnek nem ez a sajátossága. Leginkább risztrettónak, vagy eszpresszónak ízlett. Kapucsínónak is finom volt, de nem nyújtott kiemelkedőt.

Kávégép: Brasilia Caffe Espresso / Kávéőrlő: Mahlkönig Vario
Pontszám: Krém: 5 / Íz, harmónia: 7 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 7 / Összpontszám: 23

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Paljoc 5 7 4 7 23
Monyesz 5 7 4 7 23
Blaze 5 6 4 6 21
Lorien 5 7 4 6 22
Weinmaker 5 7 4 7 23

Pascucci Bio szemeskávé teszt kávébabokPascucci Bio szemeskávé teszt csapolásPascucci Bio szemeskávé teszt shotPascucci Bio szemeskávé teszt kifolyás
Pascucci Bio szemeskávé teszt krémPascucci Bio szemeskávé teszt cukorPascucci Bio szemeskávé teszt kapucsínó

Összegzés: Közepesen sötét, nagyjából egyenletes pörkölésű, selymes fényű kávébabok, néhány törött szemmel. Őrlési beállítás szempontjából átlagos, viszont érdemes magasabb hőfokon próbálkozni. A lefolyás tökéletes, köszönhetően a nagyon friss mintának. A krém mintázódásra hajlamos, mennyisége bőséges, és nagyon jó minőségű. A cukrot jól tartja, süppedősen nyeli el, szépen megfesti a csésze falát, és kitart a fogyasztás végéig. Ízvilága viszonylag egyszerű, nagyon jól eltalált arányokkal. Egy étcsokoládés, kakaós vezérvonalat szépen egyensúlyoz ki a marcipán, amit mogyorós, fűszeres, karamellás jegyek egészítenek ki. A hőfok módosításával lehet játszani azzal, hogy valamelyik aromát felerősítsünk, vagy elnyomjunk. A testessége jó. Koffeintartalma nem magas, így egész nap fogyasztható. Leginkább eszpresszónak, és risztrettónak ajánljuk, de tejes italokban is kellemes.
 

Jellemzők
Pörkölés: Közepesen sötét
Összetétel: 90% arabika - 10% robuszta
Ajánlott kávékészítési eszköz
Karos gép:
Automata:
Filter:
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

 kávékorzó kávészaküzletA termék megvásárolható webáruházunkban!

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!