KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Új címkét kapott a Pacificaffé Pin Up

pacificaffé pin up címkeElkészült díjnyertes Pin Up Espresso kávénk címke terve a ToonBoxStudio (USA) műhelyében.

Pin Up Label

A pin-up girl, vagy pin-up modell (címlaplány) kifejezés azokra a vonzó modellekre értendő, akiknek a tömeggyártásban megjelenő képeivel szinte mindenütt találkozhatunk, és akik valóságos szexszimbólumokká lettek.

A pin up lányok a 40-es és 50-es években az USA-ban jöttek divatba akik 50% érzékiséget és 50% ártatlanságot közvetítenek. Először rajzolt lányokat jelentettek meg szexi pózokban, majd ezeket színésznők kezdték megszemélyesíteni és saját stílusukká vált.

A reklámtervezők a reklám erotikus töltetének a sikerességére való felfigyelése erre az időszakra tehető. Közben megjelennek a Pin-up Girl-ök is, azaz az amerikai álom idealizált amerikai női, akiknek mosolyuk és alakjuk tökéletes, ugyanakkor tettetett ártatlansággal, a leggyakrabban „véletlenül” villantanak egy-egy részletet testük tökéletességéből, elég csak a híres-hírhedt Betty Page-re, vagy Mel Ramos, H. H. Sundblom nőalakjaira gondolni.

Mivel az egyik leghíresebb pin-up girl-ábrázoló Gilette Elvgren, ezért érdemes az ő képein keresztül megvizsgálni a reklám harmincas évektől kezdődő elváltozását. A háttér már minimál, a lényeg a női alakokon van. Ezek arca gyermeki, ártatlan, ugyanakkor a piros ajkaknak és a dús szempilláknak köszönhetően erotikus is.

Az új sztárok közül Scarlett Johansson, Christina Aguilera, Gwen Stefani sokat segítettek abban, hogy életben tartsák a pin up stílust. De itt van Kate Perry énekesnő és Dita Von Teese showgirl is.