KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Egészséges édesítő a Pacificaffé kínálatában

nyírfacukor pacificafféHigiénikus tasakban, jó minőségű finomított fehér kristálycukrot, nyírfacukrot és barna nádcukrot csomagolunk 4 és 5g-os kivitelben, amely elengedhetetlen kiegészítő kávészolgáltatásunkhoz. Ez a termék hagyományos kelléke a HORECA (Hotel, Restaurante, Café) üzletágnak.

Viszonteladóink és végfelhasználóink saját elképzeléseiket is megvalósíthatják a tasak teljes felületén. Így növelve saját illetve bérreklám felülettel üzleti sikereiket.

Nyírfacukor
A xilitol, öt szénatomos cukoralkohol, amit édesítőszernek használnak.
Nyírfacukor néven ismert, ami egy magyar fantázianév a xilitolra, és arra utal, hogy a xilitolt először nyírfából vonták ki.
Felfedezhető a zöldségekben, gyümölcsökben, sőt maga az emberi test is termeli.
A xilit kitűnő alternatíva azoknak, akik őrzik egészségüket, fogyni vágynak, cukorbetegek vagy candida fertőzéssel küzdenek.
A xilitolnak ugyanis kisebb a felszívódó szénhidráttartalma, kalóriatartalma 40%-kal alacsonyabb a répacukorénál, glikémiai indexe csupán 7, és nem károsítja a fogakat sem.

Hatása a fogakra
35 év klinikai vizsgálatai igazolják, hogy a xilitol a fogak szempontjából az egyik legjobb édesítőszer
akár 80%–kal tudja csökkenteni a fogszuvasodás valószínűségét.
Ennek köszönhetően számos fogászszövetség, valamint több ország szabályozó testülete elfogadta a xilitol felhasználásával készülő – cukormentes – rágógumikat és édességeket.

Légutakra
A felső légúti megbetegedésekért felelős baktériumok a szervezetbe kerülésüket követően a torok és az orr nyálkahártyáján megtapadva szaporodnak.
Ezek jó része elpusztítható antibiotikumok segítségével, egy részük azonban ellenáll a gyógyszereknek.
A xilitol kémiai szerkezetének köszönhetően nem engedi, hogy megtapadjanak és elszaporodjanak a baktériumok, ezáltal a szervezet természetes védekező erejét használva ki tudja mosni a kórokozókat.

Candidára
A candida diétát folytatóknak sem kell lemondaniuk az édes íz símogatásáról, hiszen a candida gombát nem táplálja, szemben a szőlőcukorral és szacharózzal, melyek fogyasztása a gomba szaporodását eredményezik.

Kedvenceink és a nyírfacukor
Míg emberi fogyasztásra a xilitol mennyiségi korlátozás nélkül felhasználható, addig kutyáknak ne adjunk xilitolt, mert az ő szervezetük hipoglikémiával reagál már 1–2 gramm xilitolra is, ami akár életveszélyes is lehet a számukra.
Kisebb mennyiségű xilitol májkárosodást okozhat náluk. Ha egy kutya xilitolt evett, akkor azonnal értesítsük az állatorvost.

Íze
A nyírfacukor ízvilága telt és édes, miközben elolvad a szájban kellemes, hűs érzést kelt.