KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Amit az eszpresszóról tudni érdemes

Eszpresszó Nem kétséges, hogy a kávé származása, minősége, összetevői és azok aránya mindennél döntőbben befolyásolják a készülő eszpresszó minőségét. Mielőtt azonban rátérnénk ezek részletes tárgyalására, vannak általános megfontolások is, amelyekkel meg...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és kellő vastagságú krémréteg, akkor az nem nevezhető olasz eszpresszónak. Az...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

2013 Barista Világbajnokság Melbourne

2013 barista világbajnokság melbourneHamarosan kezdődik a 2013-as Barista Világbajnokság Melboune-ben. Hivatalosan május 22-26 között tart a rendezvény, ahová már elindult a magyar különítmény.

Kántor Enikő Barista, míg Várady Tibor pedig Brewers, és AeroPress-es kategóriában indul. A csapat útját Hajcsunk Tibor egyengeti, hogy minden a lehető leggördülékenyebben történjen.

Az eseményekről a Kávékorzó Magazin folyamatosan tájékoztatja majd az olvasókat.

Amennyiben elérhető lesz a pontos program, versenyzők beosztása, live stream..stb, akkor azokat kitesszük az oldalra. Szurkoljon mindenki a versenyzőknek, mert nagyon sok munkát, és energiát fektettek bele a felkészülésbe.

További elismerés azon személyek, cégek, és vállalkozások felé, akik bármilyen módon támogatták a versenyzők kiutazását.

Nagyon sok sikert, és szerencsét kívánunk!

A kávés szakma legjobbjai 2018