KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

A kávépörkölés bemutatása és fázisai

A pörkölés az a folyamat, aminek során létrejön a zöldkávéból a kávéital alapját képező pörkölt kávé. Ez által lesz a nyers ízből illat és aroma. A pörkölés magas hőmérsékleten történő...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Kávékészítés kotyogóval - egy csepp tört…

A zárt rendszerű kávéfőzők lényege, hogy a gőz fejlesztése egy zárt kazánban történik, így a kávéőrleményt a keletkező (1-1,5 bar túlnyomású) vízgőz lúgozza ki. Ez tekinthető a mai eszpresszó-technológia ősének...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

2013 Melbourne VB versenybeosztás

Barista Világbajnokság MelbourneHamarosan elkezdődnek végre a versenyek. Összegyűjtöttük az időpontokat, és a linkeket.
Várady Tibor (Espresso Embassy) május 24-én, pénteken versenyzik Brewers Cup-ban elvileg éjjel 3-kor és fél 5-kor, itt lehet majd látni:

http://new.livestream.com/worldcoffee/2013WBrC

A többi versenyző beosztása: http://www.worldbrewerscup.org/wp-content/uploads/2013/05/2013.05-MEL-WBrC-ROUNDONE2.pdf

Vannak nagy nevek, érdemes másokat is megnézni, már csak az összehasonlítás miatt is.

Kántor Enikő pedig május 23-án, csütörtökön indul Baristában 03:40-kor (nekünk). Live stream:

http://new.livestream.com/wbc2013

A többi versenyző beosztása: http://worldbaristachampionship.com/wordpress/wp-content/uploads/2013/05/2013.05-MEL-WBC-ROUNDONE1.pdf

Szurkoljunk együtt versenyzőinknek!!!  Köszönjük Kis Zoltán, datee-nak az infókat !

A kávés szakma legjobbjai 2018