KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Amit az eszpresszóról tudni érdemes

Eszpresszó Nem kétséges, hogy a kávé származása, minősége, összetevői és azok aránya mindennél döntőbben befolyásolják a készülő eszpresszó minőségét. Mielőtt azonban rátérnénk ezek részletes tárgyalására, vannak általános megfontolások is, amelyekkel meg...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Hosszú kávé máshogyan - Hario V60

A hosszú kávéra, vagyis a csöpögtetős eljárással készített kávéra sokan csak legyintenek, pedig ebben a műfajban is lehet nagyszerű minőséget produkálni. Természetes itt is nagyon fontos, hogy tisztába legyünk a...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Kántor Enikő VB versenyszáma - első kör

Kántor Enikő verseny közbenAmennyiben a késői (vagy talán korai) időpont miatt, valaki lemaradt volna Enikő versenyzéséről, most visszanézheti. Holnap reggel 9:00-kor lesz az erdményhirdetés, amikor kiderül, hogy sikerült-e továbbjutnia.

Enikő versenyszáma (video): http://new.livestream.com/wbc2013/Melbourne2013/videos/19517021

Nagyon ügyesen, higgadtan versenyzett, és nem csúszott ki az időből sem. Reméljük, hogy sikerül neki, és továbbjut.

Egy száraz feldolgozású kávét használt, Etiópia/Yirgacheffe régióból a Konga szövetkezetből, amit a Union pörkölt.

http://www.unionroasted.com/about/farms/konga-cooperative.html

Akit jobban érdekel, és ki szeretné próbálni, az meg is vásárolhatja, postáznak hozzánk és megbízhatóak: http://www.unionroasted.com/about/farms/konga-cooperative/konga-yirgacheffe-natural.html

Nagyon harmonikusan egyesülnek benne málnás/szamócás ízjegyek tiszta kakaóval, finom kávé (by datee)

Köszönjük Kis Zoltánnak, a friss információkat!