KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Amit az eszpresszóról tudni érdemes

Eszpresszó Nem kétséges, hogy a kávé származása, minősége, összetevői és azok aránya mindennél döntőbben befolyásolják a készülő eszpresszó minőségét. Mielőtt azonban rátérnénk ezek részletes tárgyalására, vannak általános megfontolások is, amelyekkel meg...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Kávékészítés kotyogóval - egy csepp tört…

A zárt rendszerű kávéfőzők lényege, hogy a gőz fejlesztése egy zárt kazánban történik, így a kávéőrleményt a keletkező (1-1,5 bar túlnyomású) vízgőz lúgozza ki. Ez tekinthető a mai eszpresszó-technológia ősének...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

2013 Barista Világbajnokság Nizza

Barista Világbajnokság NizzaMár csak néhányat (kettőt) kell aludni, hogy kezdetét vegye a 2013-as Barista Világbajnokság folytatása, amely ezúttal Franciaországból, Nizzából jelentkezik. Három kategóriában is érdekeltek vagyunk.

Latte Art kategóriában Juhász Edit mutatja meg, hogy milyen ügyesen bánik a tejkiöntővel, és varázsol szebbnél-szebb mintákat a bírák elé.

Edit szerdán 15. versenyzőként lép a hadszíntérre, ls a várható kezdés kb. 12:50.
Versenyzők időbeosztása - Live Stream

Szintén szerdán picit korábban Járfás Miklós a Good Spirit kategóriában mutatja be versenyszámát 11-es versenyzőként, és nagyjából 11:30-as kezdéssel.
Versenyzők időbeosztása - Live Stream

Végül de nem utolsó sorban Horváth Lajos Cup Tasting kategóriában, szintén szerdán 12:10-es tervezett kezdéssel küzdheti be magát a következő körre.
Versenyzők időbeosztása - Live Stream

A versenyszámok élőben, és felvételről is megtekinthetők majd ezen a linken: Live Stream

A rendezvény hivatalos weboldala
Okostelefonnal rendelkezők pedig letölthetik a rendezvény hivatalos mobil applikációját innen.

Szurkoljunk együtt versenyzőinknek, akik rendkívüli mennyiségű időt, és energiát fektettek a felkészülésre a trénereikkel egyetemben.

Hajrá Magyarok!!!

A kávés szakma legjobbjai 2018