KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Ki is az a Barista?

Vannak a vendéglátásnak olyan sajátos területei, amelyeket hosszú időn át nélkülözni kényszerült a vendégközönség. Így a borok, a koktélok világa egészen a kilencvenes évekig várt arra, hogy ...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és kellő vastagságú krémréteg, akkor az nem nevezhető olasz eszpresszónak. Az...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

2013 Barista Világbajnokság Nizza

Barista Világbajnokság NizzaMár csak néhányat (kettőt) kell aludni, hogy kezdetét vegye a 2013-as Barista Világbajnokság folytatása, amely ezúttal Franciaországból, Nizzából jelentkezik. Három kategóriában is érdekeltek vagyunk.

Latte Art kategóriában Juhász Edit mutatja meg, hogy milyen ügyesen bánik a tejkiöntővel, és varázsol szebbnél-szebb mintákat a bírák elé.

Edit szerdán 15. versenyzőként lép a hadszíntérre, ls a várható kezdés kb. 12:50.
Versenyzők időbeosztása - Live Stream

Szintén szerdán picit korábban Járfás Miklós a Good Spirit kategóriában mutatja be versenyszámát 11-es versenyzőként, és nagyjából 11:30-as kezdéssel.
Versenyzők időbeosztása - Live Stream

Végül de nem utolsó sorban Horváth Lajos Cup Tasting kategóriában, szintén szerdán 12:10-es tervezett kezdéssel küzdheti be magát a következő körre.
Versenyzők időbeosztása - Live Stream

A versenyszámok élőben, és felvételről is megtekinthetők majd ezen a linken: Live Stream

A rendezvény hivatalos weboldala
Okostelefonnal rendelkezők pedig letölthetik a rendezvény hivatalos mobil applikációját innen.

Szurkoljunk együtt versenyzőinknek, akik rendkívüli mennyiségű időt, és energiát fektettek a felkészülésre a trénereikkel egyetemben.

Hajrá Magyarok!!!