KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Tiszta vizet a kávéba

Víz Szinte minden italról (alkoholosról is) el szokás mondani, hogy egyik legfontosabb korlátozó tényezője a készítése során felhasznált víz tisztasága. Klórozott, vasízű vízból nem lesz finom eszpresszó. Alapvetően három út...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és kellő vastagságú krémréteg, akkor az nem nevezhető olasz eszpresszónak. Az...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Friss Hírek Nizzából - első nap

Nizza kikötőZajlanak a versenyek Nizzában, és folyamatosan izgulhatunk a versenyzőinkért. A mai nap a fiúké volt. Járfás Miklós, és Horváth Lajos állt ma színpadra, míg Edit a Bar-ban teljesített szolgálatot, de holnap ő is sorra kerül.
Örömmel adhatunk hírt arról, hogy Cup Tasting kategóriában Horváth Lajos (Luigi) bejutott a következő körbe 5. helyen, egyetlen hibát vétett csak. Az időbe is simán belefért 7:01-es időeredménnyel. Lali versenye nagyjából 1 óra 34 környékén kezdődik.




Járfás Miklós is túl van az első körön. Nagyon ügyesen csinálta végig a  Coffee In Good Spirit versenyszámát, bár láthatóan nagyon izgult. Hiába van valaki hozzászokva a sok emberhez, és nyomáshoz, egy versenyszituáció azért teljesen más. Ettől függetlenül szépen teljesített.




Azt hiszem kijár mindkettőjüknek egy "Szép volt fiúk".

A kávés szakma legjobbjai 2018