KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

A kávé eredete, és bemutatása

Számos feltételezés létezik a kávé eredetével kapcsolatosan. Az egyik legenda egy kecskepásztorhoz kötődik. Egy másik legenda szerint Gábriel arkangyal adta a kávét Mohamednek. Egy harmadik történet szerint...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Hosszú kávé máshogyan - Hario V60

A hosszú kávéra, vagyis a csöpögtetős eljárással készített kávéra sokan csak legyintenek, pedig ebben a műfajban is lehet nagyszerű minőséget produkálni. Természetes itt is nagyon fontos, hogy tisztába legyünk a...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Esti összefoglaló a Nizzai világbajnokságról

Nizza esteKedves Kávébarátok! Lassan leszáll az est, és lágyan elillan a kávéillat a levegőből. A kávé helyett már javában koktélokat kortyolgatnak az emberek, míg a versenyzők bulizni, vagy éppen pihenni indulnak. Én pedig igyekszem összefoglalni a mai eseménydús napot néhány mondatban.

Azt hiszem, hogy a mai nap is kellő mennyiségű izgalmat tartogatott számunkra. Ma kezdődtek a Latte Art kategória versenyei és folytatódott a Cup Tasting is. Továbbá vártuk, hogy Járfás Miklósnak sikerül-e a továbbjutás.

Mivel hölgyeké az elsőbbség, így Edittel kezdeném. Szerintem nagyon szépen versenyzett, pici izgalommal, de összeszedetten mutatta be versenyszámát. A minták szépek voltak és jól is sikerültek.

Sajnos azonban úgy tűnik, hogy ez most nem volt elég a továbbjutáshoz, amit őszintén sajnálok, mert Edit megérdemelne már egy dobogós helyezést. Kedves, szerény, és kellő szakmai alázata biztos tudással párosul. Minden kávé szerető nevében köszönjük neki az élményt és gratulálunk a szerepléséhez!A Latte Art kategória holnapi döntősei:
 
Latte Art döntő
Ugyanezt mondhatom el Járfás Miklósról, aki nagyon ütős kreációval készült a versenyre, és beleadott minden tőle telhetőt., de sajnos neki sem sikerült a továbbjutás. Azt gondolom, hogy hogy egy kalapemelés neki is mindenképpen kijár.A Coffee In Good Spirit döntősei:
 
Good Spirit döntő
Utoljára hagytam Horváth Lajos (Luigi) barátomat, aki amellett, hogy tiszteletbeli és örökös Kávékorzó tag, a nemrég indult Casino Mocca egyik frontembere. Kemény versenyzéssel, de magabiztosan (tegyük hozzá nyugodtan, hogy megérdemelten) beküzdötte magát a holnapi döntőbe. A középdöntő pedig elég nehéznek tűnt, mert a versenytársak közül többen is elvéreztek. Nem úgy Lali, aki 7 találattal és 6:35-ös idővel közelebb került az álmához. A videón 1:17-től kezdődik Lajos versenye.Minden barát, ismerős és kávéfanatikus nevében kívánom, hogy sikerüljön neki végre valóra váltani, amiért már régóta nagyon sokat dolgozott.

Köszönjük mindenkinek, aki velünk szurkolta végig a versenyeket. Holnap is tartson ki a lendület, és nézzük közösen a döntőket, különös tekintettel a Cup Tastingre!