KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

A kávépörkölés bemutatása és fázisai

A pörkölés az a folyamat, aminek során létrejön a zöldkávéból a kávéital alapját képező pörkölt kávé. Ez által lesz a nyers ízből illat és aroma. A pörkölés magas hőmérsékleten történő...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és kellő vastagságú krémréteg, akkor az nem nevezhető olasz eszpresszónak. Az...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

Magyar világbajnokkal búcsúzunk Nizzától

Cup Tasting döntőA magyarok diadalüvöltésétől volt hangos ma Nizza. Az okot nem más szolgáltatta, mint Horváth Lajos (Luigi) Cup Tasting győzelme. A LiveStream online chat felületét ellepték a magyar szurkolók és barátok, csakúgy mint a nizzai nézőteret. Mindenki egy emberért szurkolt, hogy beteljesüljön egy álom.

Luigi cup tastingLáthatóan nehéz sort sikerült összeállítania a rendezőknek, mert már az elején többen hibáztak. Nem úgy mint Lali, aki magabiztosan emelte fel a pöttyös aljú csészéket!

Az érzés leírhatatlan volt, aki nézte. Mikor a felénél tartottunk, és Lajosnak 4-ből 4 találata volt, már lehetett érezni a siker szelét. A feszültség a tetőfokára hágott, és a chaten egyszerre írta be mindenki az eredményeket.

Luigi nyerő csészeEgyedül a Japán versenyzőnek volt még matematikai esélye, de a 6. csészénél, mint egy könnyű nyári fuvallat tovaszállt, mivel Luigi nem tudott hibázni, és azonosság esetén az ő időeredménye jobb volt.

Ekkor már elszabadultak az érzelmek, és a verseny vége előtt mentek ki a posztok, kiáltotta mindenki világgá: Horváth Lajos VILÁGBAJNOK!

A koronát a versenyre az tette föl, hogy Lali az összes tételt eltalálta, vagyis 8/8-as eredménnyel győzött!

Aki lemaradt, most megnézheti:



Bizton állíthatom, mindenkit óriási büszkeség töltött el, hogy megmutattuk a versenyzőinken a világnak, a magyarokkal számolni kell, mert immáron 3 világbajnokkal büszkélkedhetünk. Köszönjük Nektek!

Juhász Edit is komoly sikert ért el, mert a pontozólapok kiértékelése után a fantasztikus 8. helyezést sikerült elérnie a Latte Art kategóriában.

Járfás Miklós pedig a nagyszámú résztvevő ellenére 18. helyezett lett, amire szintúgy nagyon büszkék lehetünk. (Coffee in good spirits)

Minden versenyzőnek, trénernek és támogatónak nagyon köszönjük, hogy átélhettük ezeket a szép és dicső pillanatokat! Hatalmas örömmel szívünkben búcsúzunk Nizzából! Köszönjük Kedves Olvasóinknak, hogy velünk együtt szurkolták végig a versenyeket és követték az eseményeket.

SZÉP VOLT LÁNYOK ÉS FIÚK, KÖSZÖNJÜK AZ ÉLMÉNYT!!!