Kávéval ajándékozzák meg a rendőrök az autósokat

Nyomtatás
kávét ajándékoztak a rendőrökMagyar-román közúti ellenőrzés kezdődött péntek hajnalban a 4-es úton, amelynek elsődleges célja, hogy felhívja a gépkocsivezetők figyelmét a fáradt vezetés veszélyeire.

Török Csaba alezredes, az akció vezetője elmondta, hogy a Ceglédtől mintegy 10 kilométerre lévő parkolónál a rendőrök kávéval, energia-itallal, illetve egy speciális, elalvás elleni készülékkel ajándékozzák meg azokat az autósokat, akik ezt igénylik. A közös akció indoka, hogy a 4-es út fontos része a nyugat-kelet irányú tranzitforgalomnak és az utóbbi időben több olyan baleset történt itt, amelyet fáradt, elsősorban távolabbi országokból hazatérő román autósok okoztak – tette hozzá a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésbiztonsági osztályvezetője.

Szeptember elején például öten vesztették életüket egy balesetben elalvás miatt ezen a szakaszon. A tapasztalatok szerint gyakori, hogy az itt ellenőrzött autósok 500-1000 kilométert is vezettek pihenés nélkül. Az akciót négy Hargita megyei rendőr és Marin Ursut, a budapesti román követség konzuli osztályának vezetője is segíti, magyar részről tizenöten vesznek részt benne.

Forrás: MTI