KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Ízlelje meg a különbséget!

bwt szűrőkancsóA BWT asztali szűrőkancsót a többi gyártó szűrőkancsójától a szabadalmaztatott magnézium Mg2+ technológiája különbözteti meg. Nemcsak megszűri a vezetékes vizet, hanem értékes magnéziumot is ad a szűrt vízhez, amely kiemelheti a kávénk és teánk valódi zamatát. Kiegyensúlyozott ásványi anyag tartalmával igazi élvezetet nyújt.

A BWT szűrőkancsó lelke a szűrőbetét. Megszűri a csapvizet, eltávolítja az íz- és illatrontó anyagokat, pld. a klórt, a nehézfémeket (pld. ólom, réz) és egyéb nemkívánatos anyagokat a vízből. Továbbá csökkenti a víz keménységét, így nem kell aggódnunk a vízkőlerakódásoktól a vízforralónkban és kávégépünkben.

Az eredmény: egy természetesen friss, ízletes víz!


A BWT szűrőkancsókat a fiatalos, élénk, merész megjelenés jellemzi. Vonzó külsejüket és optimális ergonómiai kezelhetőségüket a skandináv designiskoláknak köszönhetik. A BWT 2 féle típusban kínálja víztisztító kancsóit: a BWT Initium kancsó 2,5 liter vizet tud egyszerre megszűrni, a BWT Pengiun kancsó pedig 2,7 litert. Mindkét típust olyan felhasználóbarát megoldások jellemzik, amelyek megkönnyítik a termék használatát. Ilyen például az „Easy Fill” kialakítás: ennek köszönhetően a feltöltéshez nem szükséges eltávolítani a kancsó fedelét. A praktikus kancsók bármelyik hűtőszekrény ajtajában kényelmesen elférnek („Easy-Fit”) és a fedelük kivételével mosogatógépben is moshatóak.

A 2,7 literes Pengiun kancsók több féle színben is kaphatóak. Az „Easy Control” technológia segítségével gyerekjáték nyomon követni, mikor kell kicserélni a szűrőbetétet: a digitális kijelző ugyanis számolja a feltöltéseket és figyelmeztet a szűrő cseréjére.


Hasznos tippek a meleg nyári napokban

  •  
  • -Igyunk naponta legalább másfél liter (nyolc pohár) tiszta vizet. A legjobb szomjoltó a víz, ráadásul nem tartalmaz kalóriát. Ez lehetőleg legyen ásványvíz, vagy szűrt víz.
  • -Válasszunk jó ízű vizet. Hiszen csak azt fogyasztjuk szívesen és rendszeresen, ami ízlik is. A BWT magnéziumos vízszűrő kancsója különösen finom szűrt vizet készít, hiszen egyrészt kiszűri a kellemetlen ízeket, szagokat a csapvízből, eltávolítja a klórt, másrészt magnéziumot pótol a vízhez, melytől a víz finomabb ízű lehet.
  • -A vizespoharat vagy palackot mindig tartsuk elérhető távolságban, így biztosan nem felejtünk el inni. Ideális az volna, ha a napi szükséges vízmennyiséget már reggel odakészítenénk magunknak – például tarthatjuk az íróasztalon.
  • -Szerezzünk be egy dekoratív kulacsot vagy válasszunk szép poharat! Ha valamire jó ránézni, szívesebben iszunk majd belőle.
  • -Ha rendszeresen elfelejtünk inni, használjuk a technikát! Állítsuk be okostelefonunkat úgy, hogy óránként figyelmeztessen a folyadék fogyasztásra. Ha csörög, tartsunk egy kis szünetet a munkában, álljunk fel, nyújtózzunk egyet, kicsit mozgassuk át izmainkat, majd igyunk meg egy pohár szűrt vizet!

A szerkesztő megjegyzése:
Én már évek óta használok  vízszűrő kancsót (Brita), igaz ez egy másfajta típus. Régebben még nem volt ekkora szűrőválaszték, de manapság sokféle betétet lehet hozzá kapni. Egy ideje az Anna típusú betéteket használtam nagy megelégedéssel (amit egyébként szintén a BWT készít).

Kipróbáltam a BWT 2.7 literes MG kancsóját is, hogy összehasonlítsam.

A dizájnon kár vitatkozni, hiszen az szubjektív dolog, ettől függetlenül nekem a BWT kancsója szebb. Mindkettőt egyszerű feltölteni, ott nem találtam különbséget. Ami viszont nagyon tetszett az a digitális kijelző amely számolja, hogy hányszor töltöttük fel a kancsót, és jelez amikor szükség van a betét cseréjére.  A sajátomon ezt előfordult, hogy elfelejtettem megnézni, és csak késve cseréltem ki a betétet.

A végére maradt az újfajta magnéziumos szűrőbetét, amely érezhetően másabb ízt produkál mint a sima. Nekem nagyon tetszett, de volt olyan akinél a sima betét nyert. A magnézium hatása nem csak az ízben mutatkozik meg, hanem a vizet "sűrűbbnek " is éreztem. Kávékészítésnél nem vettem észre, hogy módosította volna az ízeket, a testességet viszont pozitívan befolyásolta.

További információ a BWT oldalán.