Has Bean – Igazi élmény, igazi kávéval

Nyomtatás
Has Bean csészeAdott egy furcsa angol úr, aki el kezdte járni az Egyenlítő környékét, barátságokat kötve apró, kávétermesztő farmokkal, meggyőzve őket, hogy kávészemeiket adják el neki, hogy ő elvihesse őket Angliába, ahonnan aztán egy kis közép-európai országba kerülnek majd a megpörkölt babszemek. Magyarországra.

A népmesének tűnő sztori maga a valóság, a Has Bean története, a kávéé, ami olyan megbízható forrásból érkezik, hogy sokszor még képet is láthatunk az azt termesztő családról a weblapjukon. Éppen ez a részletesség a Has Bean egyik titka – a világbajnok barista, Molnár Attila által összeállított blendekről, vagy kávékeverékekről pontosan tudhatjuk, hogy hány százaléknyi hondurasi vagy akár nicaraguai kávéból áll, a baristák – akik rajongásig dolgoznak a világbajnokságon is nyert márkával – pedig bárkinek, bármikor segítenek abban, hogy milyen kávéból igyuk a cappucinónkat és milyenből az espressónkat vagy bármelyik kávékülönlegességet.A Has Beannel dolgozók nem csak egy terméket, de egy tudást is biztosítanak vásárlóiknak, akik rövid idő alatt tudatosan választhatják ki, hogy melyik földrész kávébabja áll a legközelebb a szívükhöz.

Has Bean kávé

Ez a Tamp & Pull kávézókban megtartott cuppingokon érhető el a leggyorsabban – az eseményeken a vendégek kipróbálhatják az újonnan érkező fajtákat – a kínálat ugyanis három hetente cserélődik, egyrészt hogy az üzletekben ne legyen egy hónapnál öregebb kávészem, másrészt hogy biztosan ki legyen használva mind a hatvan ültetvény éves termése.

A frissességet egy újabb mesés leírással mutathatjuk be: Ha Magyarországról kedden érkezik a telefon arról, hogy kellene egy kis kávé Etiópiából, szerdán már pörkölik is a hideg esős Londonban, hogy hétfőn már poharunkban legyen Budapesten. De hol is pontosan?

Has Bean kapucsínó

Has Bean kávék jelenleg elérhetőek a két Tamp & Pull kávézóban, az Onyx-ban, az Arany Kaviár Étteremben, a Boscolóban, illetve többek között a Szimpla Kertben. Ezen felül különböző blendek meg is vásárolhatóak 250 grammos kiszerelésben.

Forrás: Funzine