KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Völgy Méhészet ismét tarolt

Völgy MéhészetLengyel Pétert a Völgy Méhészet tulajdonosát sokan ismerik, mivel kiváló minőségű mézeivel sorra nyeri a díjakat, és elismeréseket. A Kávékorzó legutóbbi találkozóján is fantasztikus bemutatót tartott különböző fűszer ágyon érlelt, és kávés mézeiből. A kapcsolat azóta sem szakadt meg, és bár ez egy kávékkal foglalkozó portál úgy gondolom, hogy belefér, hogy időnként helyet, és teret adjunk az ilyen nagyszerű minőséget képviselő hazai manufaktúrának.

A minőségi kávét kedvelő fogyasztók legtöbbje nem kizárólag kávé fronton ilyen igényes, hanem az élet egyéb területein is. A finom ételek, és nemes borok szeretete éppúgy jellemzi őket (mint ahogy már számtalan esetben kiderült), ráadásul sokan mézzel édesítik a kávéjukat, amihez a Völgy Méhészet kiváló mézeit bátran merem ajánlani.

Legutóbbi beszélgetésünk alkalmával Péter büszkén újságolta a legfrissebb híreket velük kapcsolatban.

December 14.-én Napraforgó krémmézünk fajtaméz kategóriában első helyezett, míg a fűszeres mézeink ezüst és bronz elismerést kaptak, az Országos Méz Versenyen, amit minden évben Gyulán rendeznek meg. Ennek az elismerésnek épp úgy őrültünk mint az elmúlt év díjainak.

Véget értek az ünnepek, de nem a méz szezon. Ha megmaradt 1-2 mézes puszedli vagy mézes süti, íme egy recept
ami vissza hozza az ünnepek hangulatát:


Mézes puszedli mártás

-5 dkg barna cukor
-1 dl méz
-4 dl száraz fehér bor
-1 rúd fahéj
-1 szegfűszeg
-1 db csillag ánizs
-5 dkg vaj
-0.5dl rum
-pici só és bors
-3-4 db puszedli vagy karácsonyi mézes süti

A cukrot a mézzel meg karamellizáljuk ,majd ezt követően felöntjük a fehér borral és beletesszük a fahéjat,szegfűszeget és a csillag ánizst.

Ha ez meg van bele morzsoljuk a sütiket.
Ezt 20 percig lassú tűzön főzni kell.
Ha a puszedli szét főtt és jó sűrű a mártás leszűrjük.
A vajat beletesszük majd a rumot, felforraljuk, és a végén ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Kiváló sültekhez, és rántott zöldségekhez ez a mártás.
Jó étvágyat!

Termékeink között hamarosan újdonságként megtalálható lesz az alma csatni, és a fűszer ágyon érlelt ( zsályás, rozmaringos, levendulás, mentás) akác mézeink (ezeket kóstoltátok ti is a szekszárdi Kávékorzó Találkozón).

Ezek a desszert mézek nem csak magukban hanem sültekhez is új ízeket varázsolnak, akár egy disznótoros vacsorához is.

A Völgy Méhészet elérhetősége: http://volgymeheszet.hu/