KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Kávétermelő országok

A kávét mintegy 80 trópusi és szubtrópusi országban az északi szélesség 23. és a déli szélesség 25. fok közötti, úgynevezett kávéövben termelik. Ezek közül azonban csak kb. 50 országban termelnek...

Kávékészítési eszközök és használatuk

AeroPress - olcsó és ötletes filterkávé …

Egy újabb nagyszerű kávékészítési eszközt szeretnék bemutatni aminek a neve AeroPress, ezúton is köszönet az Aerobie cégnek a tesztkészülékért. Az Aerobie cég sokaknak nagyszerű frizbijeiről és bumerángjairól lehet ismerős, de...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

B1 Barista Bajnokság - Kávébár Bazár

B1 barista bajnokság, kávébár bazárAz idén, a Kávébár Bazár rendezvény második napján debütáló B1 Barista Bajnokságon azt a bajnokot keressük, aki életszerű körülmények közt bizonyítja, hogy a legjobbak közé tartozik! Valós, kávéházi feladatok, a paraméterek megváltoztatásának lehetősége, kreativitás, vendégkommunikáció és felszolgáló készség, ezekről szól a B1. Három ital: espresso, cappuccino és kreatív kávéital elkészítése a feladat. Az espresso és a cappuccino elkészítéséhez a szervezők által biztosított, top prémium minőségű kávét használnak a versenyzők, mellyel a felkészülési napon (február 22.) találkoznak.

A kreatív ital készülhet ebből a kávéból is (akkor viszont a felkészülési napon kell a versenyzőnek a kreatív italát kitalálnia), vagy használhat saját maga által választott kávét. Ez esetben a versenyzőnek hoznia kell plusz őrlőt is, mellyel kizárólag a kreatív ital kávéját darálhatja. A versenyzők a saját maguk által választott és biztosított csészéket/poharakat (vízhez is) használják, mindegyikből 4 darabot kell hozniuk (4 espresso csésze, 4 cappuccino csésze, 4 csésze/pohár kreatív italhoz, 4 vizes pohár).

A jelentkezés akkor érvényes, ha a versenyző visszaküldi a kitöltött regisztrációs lapot, és írásban visszaigazolást kap a jelentkezés befogadásáról. Mivel maximum 18 versenyző vehet részt a bajnokságon, az érkezési sorrend számít, vagyis érdemes minél előbb elküldeni a jelentkezési lapot.
Cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Amennyiben a jelentkezőnek kérdése van a versennyel kapcsolatban, kérjük, ugyanerre a mail címre írjon, és írásban válaszolunk a kérdésekre. (Amennyiben az előző napi Országos Aeropress Bajnokságra is jelentkezik a versenyző, az arra vonatkozó jelentkezési lapot is külön el kell küldenie.)

Jelentkezési határidő: február 15., ha korábban betelik a létszám, közzé tesszük köremailben, valamint a rendezvény weboldalán www.kavebar.hu és Faceboook oldalán https://www.facebook.com/events/470942846347724/?fref=ts.
A versenyzők elővételben és a helyszínen is vásárolhatnak kedvezményes  szakmai jegyeket (1000 Ft) szurkolóik számára.
A tét nagy, 100.000 Ft pénzdíjazás, valamint számos nyeremény várja a bajnokot, érdemes tehát megmérettetni magát mindenkinek, aki elhivatott képviselője a barista szakmának!

Részletes szabályzat megtekintése

Jelentkezési lap