KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Ki is az a Barista?

Vannak a vendéglátásnak olyan sajátos területei, amelyeket hosszú időn át nélkülözni kényszerült a vendégközönség. Így a borok, a koktélok világa egészen a kilencvenes évekig várt arra, hogy ...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Kávékészítés kotyogóval - egy csepp tört…

A zárt rendszerű kávéfőzők lényege, hogy a gőz fejlesztése egy zárt kazánban történik, így a kávéőrleményt a keletkező (1-1,5 bar túlnyomású) vízgőz lúgozza ki. Ez tekinthető a mai eszpresszó-technológia ősének...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

II. Magyar Aeropress Bajnokság

II. Magyar Aeropress Bajnokság plakátA Lucky Cap és az AeroPress.hu közös szervezésében, 2014. február 22-én zajlik a II. MAGYAR AEROPRESS BAJNOKSÁG.

Helyszín: Corinthia Hotel Budapest, Erzsébet körút 43-49.
Időpont: 2014. február 22. 10.00 – 17.00 óra között
Jelentkezési határidő: 2014. február 15.
Nevezési díj: 5.000 Ft - A nevezési díj tartalmaz 1 csomag versenykávét, amely a budapesti Reflexshop üzletben vehető át ( 1067 Budapest, Eötvös u. 39.) január 30-tól, további csomag kávé ugyanitt vásárolható 3000 forintos egységáron.
A szervezők a jelentkezők számát 18 főben maximalizálják.
Jelentkezési lap letölthető a www.kavekorzo.hu oldalon.


Versenyszabályzat


II. Magyar Aeropress Bajnokság- A szabályok becsületesek, egyenesek, előre mutatóak, a zsűritagok értékelni fogják az íz tisztaságát, ki fogják emelni a legjobb AEROSPRESS-szel készített italt.
- Fő szabály - Az ital kívánt térfogata 2 dl, amit a helyszínen biztosított cupping csészében kell felszolgálni.
- A versenyzők tetszőleges vizet használhatnak az italkészítéshez. A szervezők lágyított csapvizet (BWT) biztosítanak, ettől eltérő víz igény esetén, azt a versenyzőnek kell biztosítani. Ízesített víz, vagy egyéb összetevő használata azonnali kizárást von maga után.
- Fordulónként három versenyző készít italt.
- Minden indulónak 8 perc versenyidő áll rendelkezésére, ami magába foglalja az 5 percnyi felkészülési időt is.
- Az elkészített italokat háromtagú zsűri értékeli anélkül, hogy tudná, ki készítette az italt.
- Minden forduló után a versenyzőknek a zsűrizési idő alatt kell letakarítaniuk a munkafelületet, a következő forduló versenyzői számára.
- A versenyen minden induló ugyan azt a kávét köteles használni, melyet a szervezők biztosítanak.
- A felkészüléshez a kávéból 250 gr-os kiszerelés a 1067 Budapest, Eötvös u. 39. cím alatt, a Reflexshop üzletben vásárolható meg 3.000 Ft-os egységáron, s ugyanitt beszerezhető az AEROPRESS eszköz is.
- Az egyes fordulókon legjobb értékelést elért ital készítője jut tovább a középdöntőbe, majd az itt legjobb italt készítő a döntőbe, ahol az elbírálás azonos módon történik.
- A versenyen az indulók a saját, vagy a szervezők által biztosított AEROPRESS eszközöket használhatják.

Információ az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és a +36 30 250 1298 számon kérhető.