KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Ahol 2000 forint egy csésze kávé

moszkvában 2000 ft egy kávéA magazin munkatársai a világ nyolc pénzügyi központját mérték össze luxuscikkek árai alapján. A felmérés szerint Párizsban a legjobb gazdagnak lenni, míg a három legdrágább város a multimilliárdosoknak sem olcsó. A sorrendet Moszkva vezeti, London és Hongkong csak követni tudja.

A rangsort olyan nem mindennapi termékek árának összehasonlításával készítették, mint például egy kilogramm fekete kaviár, egy Rolls Royce Phantom, egy Steinway koncertzongora, egy Louis Vuitton Keepall táska, egy üveg Dom Perignon pezsgő vagy egy női selyemruha Bill Blasstól.

A lap felméréséből kiderült, hogy az orosz fővárosban átlagosan 10 dollárt (kb. 2000 forint) kérnek egy csésze kávéért, ha a Ritz Carlton szállóban szeretnénk eltölteni egy éjszakát, azt 5000 dollárunk bánná (durván 1 millió forint). Mindezt az angyalok városában, Los Angelesben, egy ugyanilyen kategóriájú szállodában „potom” 1095 dollárért (kb. 214 000 forint) megtehetnénk.

Mindezek ellenére Oroszországban a dollármilliárdosok száma a százezerhez közelít, ám közülük mindössze hetvennégyen élnek a fővárosban.

Forrás: MTI