KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Amit az eszpresszóról tudni érdemes

Eszpresszó Nem kétséges, hogy a kávé származása, minősége, összetevői és azok aránya mindennél döntőbben befolyásolják a készülő eszpresszó minőségét. Mielőtt azonban rátérnénk ezek részletes tárgyalására, vannak általános megfontolások is, amelyekkel meg...

Kávékészítési eszközök és használatuk

A kávékészítés különféle módozatai

A történelem során többféle kávékészítési módszer alakult ki.  A legelterjedtebbek a török kávé, a mokka, a szűrt kávé és a presszókávé, amelyet a XX. század első harmadában kísérleteztek ki Olaszországban...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

MICE 2014 Melbourne összefoglaló

Véget ért a barista világbajnokság, melynek eseményeiről folyamatosan beszámoltunk. A magyar különítmény derekasan helytállt, és még egy dobogós helyet is sikerült megszereznünk Juhász Edit révén.

A produkciókat látva bátran állíthatom, hogy mindenki nagyon szépen, és összeszedetten vitte végig a láthatóan sokat gyakorolt műsorát. Az utóbbi pár év bebizonyította a világnak, hogy a magyar versenyzőkkel nagyon komolyan kell számolni, és ott vannak az élvonalban.

Jöjjenek akkor az eredmények:

A legnagyobb sikert Juhász Editnek sikerült elérnie, aki harmadik helyezett lett Latte Art kategóriában.


Cserkó Péter 13. helyezést ért el a Cup Tasting versenyen, amit a tajvani versenyző Pang-Yu Liu nyert meg.


Béndek Tamásnak pedig a 15. helyezésig sikerült menetelnie a Coffee and Good Spirit kategóriában, amelyben Matthew Perger végzett az élen.


Gratulálunk a nagyszerű eredményekhez!

Hamarosan jön a folytatás Riminiben.

A kávés szakma legjobbjai 2018