KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Amit tudni szeretnél a kávéról

Kávétermelő országok

A kávét mintegy 80 trópusi és szubtrópusi országban az északi szélesség 23. és a déli szélesség 25. fok közötti, úgynevezett kávéövben termelik. Ezek közül azonban csak kb. 50 országban termelnek...

Kávékészítési eszközök és használatuk

Az eszpresszó koronája: a crema (krém)

Minden kávéital tetején, a készítés során keletkezhet több-kevesebb hab, de ha egy kávé tetején a csészében nincs összefüggő, sűrű és kellő vastagságú krémréteg, akkor az nem nevezhető olasz eszpresszónak. Az...

Vásárlási tanácsok

Kávéfőzőt vennék, de milyet?

Kávéfőző vásárlási tanácsok eszpresszóhoz, és egyéb kávékészítési módszerekhez: Gyakran felmerülő kérdés, hol szóban, hol a fórumon, és úgy gondoltuk, hogy összefoglaljuk az erre általában adott válaszokat.   Milyen kávéfőzőt vegyek 30.000.-ig? A kérdés teljesen...

Lájkolj minket!

MICE 2014 Melbourne összefoglaló

Véget ért a barista világbajnokság, melynek eseményeiről folyamatosan beszámoltunk. A magyar különítmény derekasan helytállt, és még egy dobogós helyet is sikerült megszereznünk Juhász Edit révén.

A produkciókat látva bátran állíthatom, hogy mindenki nagyon szépen, és összeszedetten vitte végig a láthatóan sokat gyakorolt műsorát. Az utóbbi pár év bebizonyította a világnak, hogy a magyar versenyzőkkel nagyon komolyan kell számolni, és ott vannak az élvonalban.

Jöjjenek akkor az eredmények:

A legnagyobb sikert Juhász Editnek sikerült elérnie, aki harmadik helyezett lett Latte Art kategóriában.


Cserkó Péter 13. helyezést ért el a Cup Tasting versenyen, amit a tajvani versenyző Pang-Yu Liu nyert meg.


Béndek Tamásnak pedig a 15. helyezésig sikerült menetelnie a Coffee and Good Spirit kategóriában, amelyben Matthew Perger végzett az élen.


Gratulálunk a nagyszerű eredményekhez!

Hamarosan jön a folytatás Riminiben.