KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Roket - a nyár újdonsága, hidegen készített kávé csapra verve

A Kontaktban gondoltunk egy merészet, és kikísérleteztük a tökéletes arányokat a kávé hidegen való elkészítésére és a vizuális mámort okozó kávé csapolásra. Az eredmény egy olyan hűsítő ital ami nem hasonlítható az eddig ismert jeges kávékhoz.

Kávét ittunk már nagyon sokféle módon, de csapolva még biztos nem. Ennek az egyik oka az, hogy Magyarországon, sőt úgy tűnik Európában eddig még senki nem honosította meg ezt a technológiát, ami egyébként Amerikában is csak idén nyáron kezdett el terjedni.

Az egész alapja a hidegen készített kávé. Ebből sem mindegy az alapanyag, gondosan válogatott kávéra van szükség, világos pörköléssel, hogy a kávé eredeti ízjegyei megmaradjanak. A Rokethez a Budapesten pörkölt Casino Mocca kávéit használjuk, jelenleg a Santuario-t, Kolumbiából, Camilo Merizalde ültetvényéről.
Az hogy pontosan hogyan zajlik a kávé elkészítése és csapolása műhelytitok, de annyit elárulunk, hogy a Roket meghajtásához nitrogént használunk, amit a névből és a logóból is sejteni lehet.
Hogy miért készül hidegen? Mert a forró kávénak, miután lehűl, az idő során megváltozik az íze. A hideg módszerrel állandó minőséget lehet biztosítani. A másik érv emellett, hogy az alacsony hőmérsékleten nem oldódnak ki a savasabb ízjegyek, ami miatt a kávé így könnyebben emészthető lesz. És miért csapolva? Egyrészt mert gyönyörű ahogy a lágy hab örvénylik a pohárban, másrészt a kávé is selymesebb lesz, de mégsem zavaróan habos.


A Roketet a Kontaktban kóstolhatjátok meg, a Deák tér és az Astoria közötti Röser udvarban. És nemsokára a város utcáin, gasztro eseményein is, a készülő Roket mobilról.