KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A Kávé Napja - 2014 Let’s ROK&Roll!

A Kávé Napja - 2014 Let’s ROK&Roll!A kávé nemzetközi világnapja alkalmából immár harmadik alkalommal egész napos kávéparti lesz szeptember 28-án, vasárnap a budapesti NU bisztróban, a Nyugati pályaudvar szomszédságában. A Kávé Napja rendezvényen délelőtt 11 és este 8 óra között várjuk a kávéínyenceket, baristákat, hivatásos és hobby-kávémestereket. Filteres eszközök, kapszulás gépek, otthoni kiegészítők, és persze remek kávék fedezhetők fel a partnerek standjain, a belépőjegy (750 Ft) ellenében pedig a szervezők korlátlan kávékóstolást biztosítanak.

Emellett kísérőfalatokból, valamint borokból sem lesz hiány, s idén első alkalommal Én és a Kávém címmel fotó- és videóinstallációkat láthat a közönség. Kora délután zajlik a ROKespresso barista párbaj, de lesznek vezetett kóstolók (cup tasting), latte art bemutató, s a résztvevők megismerhetik, és ki is próbálhatják a ROK Espresso gépet, amely az egyik legújabb trend a hazai piacon. További információk: Facebook/A Kávé Napja – 2014

ROKespresso Barista Párbaj

VERSENYSZABÁLYZAT


A ROKespresso versenyre bárki nevezhet, aki elfogadja a versenyszabályzatot, és legkésőbb a verseny előtt, a helyszínen befizeti a 3000 Ft-os nevezési díjat. A versenyre jelentkezőknek legkésőbb szeptember 20-ig kell egy regisztrációs e-mailt küldeni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre (név, lakcím, telefonszám megadásával). A versenyzőknek nem kell külön belépődíjat fizetniük a Kávé Napja rendezvényre, csak a regisztrációnál jelentkezni.

FŐDÍJ: 1 db ROKespresso eszköz
A versenyzők a saját maguk által választott és biztosított kávéval versenyeznek, ízesített kávét használni tilos!

A szervezők kettő darab ROKEspresso eszközt rendelkezésre bocsátanak a felkészüléshez. (Az eszköz kézben is kényelmesen elvihető.) A versenyzők egy darab eszközt előzetes egyeztetéssel 48 órára használatba vehetnek szeptember 8-25. között, az átvétel helye a szervező cég irodája (Presspirit Kft., 1113 Budapest, Bartók Béla út 152/c, telefonos egyeztetés: +36 30 250 1298). Amennyiben a versenyző használatba vesz gyakorlógépet, a nevezési díjat a gép átvételekor kell kifizetnie.

Az eszközök átvételekor a személyes adatokat (lakcím, telefonszám) rögzítik. Amennyiben a versenyző a megadott határidőre nem szolgáltatja vissza az eszközt, azt a szervezők kiszámlázzák, és a követelés behajtása felől intézkednek.

A versenyre a szervezők által biztosított eszközök:

- Compak E6 On Demand őrlő
- Bonavita/Hario vízmelegítő
- Mérleg
- Tamper
- RokEspresso
- Csésze

A zsűritagok értékelni fogják az íz tisztaságát, kiemelik a legjobb RokEspressoval készített italt.
Egy espresso-t (25-35 ml.) kell készíteni, amit a helyszínen biztosított csészében kell felszolgálni.
A versenyzők tetszőleges vizet használhatnak az italkészítéshez, de a szervezők lágyított csapvizet biztosítanak. Ízesített víz használata azonnali kizárást von maga után. Fordulónként két versenyző készít italt.

Minden indulónak 6 perc versenyidő áll rendelkezésére.
Az elkészített italokat egy külön helyiségben tartózkodó háromtagú zsűri értékeli anélkül, hogy tudná, ki készítette az italt. A zsűritagok három perc értékelési időt követően, „rámutatással” választják ki a számukra legízletesebb italt. A több szavazatot kapott ital készítője jut tovább a selejtezőből.

Minden forduló után a versenyzőknek az értékelési idő alatt kell letakarítaniuk a munkafelületet, a következő forduló versenyzői számára.

További információ:
SZUNA NOÉMI
Szervező
T: +36 30 250 1298
M: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.