KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Hatékony méregtelenítés a nyári bikini szezon előtt (x)

Télen hajlamosak vagyunk nehéz ételeket fogyasztani, ezért a nyári időszak előtt érdemes általános tisztítókúrát tartani, hogy magabiztosabban vághassunk neki a bikini szezonnak. Ilyenkor célszerű nagyobb mennyiségben gondoskodni a zöldség- és gyümölcs bevitelről azért, hogy minél több rostot juttassunk szervezetünkbe. „A méregtelenítésben kiváló társaink lehetnek az asztali mixerek és a gyümölcsfacsarók, melyekkel hatékonyan nyerhetjük ki a szükséges rostokat” – jegyezte meg a Catler termékmenedzsere, Krakk Bálint.

A legjobb rostforrásoknak a gyümölcsök és zöldségfélék tekinthetők, melyekből ízletes, frissítő italok varázsolhatók. Az egészséges turmixok otthoni készítésével biztosak lehetünk abban, hogy azok nem tartalmaznak tartósítószereket, emellett nincs szükség a környezetet szennyező italos dobozok használatára sem.

Sárgarépás banánital
Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a zöldségek és a gyümölcsök párosításából készülő frissítő italok. Ilyen például a sárgarépás banánturmix, mely nagyon gyorsan elkészíthető. Ha ilyen frissítőre vágyunk, akkor két közepes méretű sárgarépára, egy banánra és egy őszibarackra lesz szükségünk. Az elkészítés előtt azonban ne felejtsük el megmosni a hozzávalókat! Első lépésként hámozzuk meg, majd szeljük fel az alapanyagokat kisebb szeletekre. A sárgarépát, a gyümölcsöket, valamint két evőkanálnyi nyírfacukrot helyezzük az asztali mixer keverőedényébe, öntsük fel 2-3 deciliter vízzel, majd dolgozzuk össze őket.

„A keverőedény, illetve a készülék strapabíró anyagokból készül, emellett az egyedi tervezésű fogantyúval ellátott fedél egy mozdulattal eltávolítható. A belső kivehető fedél segítségével pedig akár menet közben is újratölthetjük az edényt a kívánt hozzávalókkal” - hívta fel a figyelmet Krakk Bálint, a Catler termékmenedzsere.

Hűsítő céklakoktél
Gyümölcscentrifugával könnyedén elkészíthető a rendkívül egészséges céklalé. A cékla erősíti az emésztőszerveket, jó antioxidáns, emellett hozzájárul a vörösvérsejtek képződéséhez, nem utolsósorban pedig kiválóan lúgosít. „A hűsítő céklakoktél könnyedén elkészíthető a Catler JE 4010-es gyümölcsfacsaró gépével, melynek köszönhetően nem kell a csöpögtetéssel és a préseléssel bajlódni” – jegyezte meg a Catler termékmenedzsere.
A különleges koktél elkészítéséhez szükség van egy kiló céklára, fél citromra, 1-2 centis gyömbérre és egy evőkanálnyi mézre. A készüléken az elektronikus szabályozó segítségével beállíthatjuk az optimális sebességet, ennek megfelelően maximális mennyiségű levet nyerhetünk ki. A nagyméretű nyílásnak köszönhetően pedig a céklákat akár egészben is behelyezhetjük, így nem szükséges azokat feldarabolni. A kinyert céklaléhez hozzáadjuk a lereszelt gyömbért és fél citrom levét, valamint a mézet. Az így elkészült ital akár azonnal fogyasztható.

A méregtelenítés után fittebbek és egészségesebbek lehetünk, hiszen a zöldségekből és a gyümölcsökből készülő koktélok nemcsak értékes rostokkal, hanem nélkülözhetetlen vitaminokkal járulhatnak hozzá egészségünk megőrzéséhez.

www.catler.hu