KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A kávé élvezete a messzi Északon

A BWT water+more partnerként és szponzorként vesz részt 2015-ben a Göteborgban megrendezésre kerülő World of Coffee kiállításon.

Helló Svédország! A vibráló kávékultúrájáról ismert Göteborg lesz 2015. június 16. és 18. között a nemzetközi kávészakmát képviselő baristák, kávészakértők és vezető vállalatok legfőbb találkozóhelye. Az SCAE, azaz az Európai Kávészövetség, által megrendezésre kerülő 3 napos esemény helyszíne a kiállítási és kongresszusi központ lesz, ahová mintegy 5000 érdeklődőt várnak a világ minden részéről. A kávé művészei olyan izgalmas versenyeken mérik össze tudásukat, mint a kávépörkölő világbajnokság (World Coffee Roasting Championship), a kávéízlelők világkupája (World Cup Tasters Championship), a filteres kávé készítésének világkupája (World Brewers Cup), az alkoholos kávéitalok készítését célzó világbajnokság (World Coffee in Good Spirits Championship) és a művészi tejkrémöntés világbajnoksága (World Latte Art Championship). A BWT water+more főként az utóbbi 4 versenyszámot tudja majd saját hasznára fordítani, mivel a víz döntő fontosságú a legjobb baristák, a kávéfőzőgép és a kávébab mellett. A 2015. évi WoC szponzoraként és partnereként fellépő társaság képviseli az innovációt a gasztronómia üzletágában felhasználásra kerülő víz optimalizálásában.

Természetesen kiegyensúlyozott víz a kávészakértők számára
A BWT a B10 + C9 standon fogja bemutatni széles portfólióját, mely tartalmazza a gasztronómiát megcélzó víz-optimalizálást is. A portfólió minden igényre megoldást kínál. A BWT water+more vízszűrő berendezései megóvják a kávégépeket és emellett hozzájárulnak a kávé kiváló ízvilágához, függetlenül attól, hogy a víz a norvég hegyekből, a svéd szigetvilág egy forrásából vagy egy tengerjáró hajó víztartályából származik-e. Az innováció csúcsát jelentő BWT bestmax BALANCE vízszűrő által előállított – optimalizált – víz tiszta, nem tartalmaz nátriumot, káliumot és foszfátokat, valamint – a kereskedelemben kapható más szűrőkkel ellentétben – ezüstöt sem, pH értéke pedig egyenletesen. Ennek köszönhetően a kávé fogyasztása kiváló érzékszervi élményt nyújt. Mivel az így előkészített víz finom egyensúlyt teremt a savak és a keserű ízt okozó anyagok között, kitűnő ízt eredményez és bármely kávékülönlegességet igazi költészetté varázsolja, amit minden kávészakértőnek meg kell kóstolnia.

Játsszon a főnyereményért és nyerjen egy utat Írországba!
A BWT water+more képviselője már a bejáratnál üdvözölni fogja a kávérajongókat. A vízkezelés szakértői vizespalackokat adnak a látogatóknak, akik azokat optimalizált, felfrissülést hozó, hűs vízzel tölthetik meg különböző pontokon, mint például a BWT water+more Víz Halljában, a cég standján, valamint a „vízhordóknál”, akiket a kiállítás teljes területén megtalálhatnak. Így a WoC-ra érkezők már rögtön az elején egy sajátos, az érzékekre ható benyomást szerezhetnek a különleges minőségű BWT vízről.
Egy kis szerencsével a látogatók egyike kísérőjével együtt elutazhat a 2016-ban Írországban megrendezésre kerülő bajnokságra a BWT water+more jóvoltából. Mit kell ehhez tenni? Csupán ki kell tölteni BWT standján egy nyereményutalványt vagy belépőjegyez. Számos további nyeremény is gazdára vár, például SCAE online shop termékek nyereményutalványai, duplafalú poharak specialty kávéhoz, továbbá remek BWT kancsók.

Az érzékszervi élmény segít, hogy a vízzel mély benyomást keltsünk
Tiszta víz Európa legnagyobb kávés eseményén? Miért ne, hiszen „kiváló kávé élvezet a vízzel kezdődik” – véli Dr. Frank Neuhausen, a BWT water+more ügyvezető igazgatója. „Elvégre a víz a kávé és más forró italkülönlegességek fő összetevője (max. 98 %-ban). Ezért a víz összetétele rendkívüli mértékben befolyásolja a fogyasztásra kerülő termék minőségét.” Az ügyvezető igazgatót örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy végül is a kávéipar és a baristák is magukévá tették a társaság üzenetét, mely szerint a vízkő elleni védelem és az érzékszervi élmény rendkívüli fontossággal bírnak. A BWT water+more olyan megoldásokat nyújt a kiváló minőségben történő víz-optimalizáláshoz, amelyekre a többi gyártó nem képes. Nem csoda, hogy a társaság termékeit nagyra értékelik a baristák, azaz a kávé aromájának szakértői.

Igazi ízélmény a BWT Mg2+ technológiájának köszönhetően
A BWT bestmax PREMIUM lehetővé teszi a kávéközösség számára a kiváló ízek egy teljesen új dimenzióban való élvezetét. A szabadalmazott BWT Mg2+ technológia az ásványi anyagok tökéletes egyensúlyát teremti meg a vízben. Ez a vízszűrő rendszer eltávolítja a vízből a keménységet okozó kalcium-ionokat (Ca2+) és éppen a megfelelő mennyiségű magnézium-ionnal (Mg2+) dúsítja a vizet. A magnézium ugyanis a legfontosabb ízhordozó, melynek köszönhetően a kávé és a tea valódi aromáját élvezhetjük.


Az Akció Központ 360º-os, panorámaszerű látványa
A cég standján található Akció Központban tényleg zajlani fognak az események. A látogatók a puszta szemlélődés helyett valódi részeseivé válhatnak annak, amikor a két díjnyertes sztár barista – Eva Gefvert Nordell és Per Nordell – a helyszínen készítik a kávét vagy amikor kóstolásra kerül sor a Víz Bárban, valamint amikor megkóstolják a különböző kávékat. A víz lépésről-lépésre történő optimalizálásának panorámaszerű látványát élvezhetik valamennyi érzékükkel. Sor kerül a nyersvíznek különböző szűrési módszerekkel való – helyben történő – optimalizálására. Azok, akik a Víz Bárban megkóstolják a különböző minőségű vizeket, megtapasztalják, hogy a vízkezelési folyamat miként befolyásolja az érzékszervi élményt. Amikor Eva és Per a helyszínen készítik a kávét, a látogatók felejthetetlen élményekre tesznek szert a sztár baristák optimalizált víz felhasználásával elkészített kávé kreációknak köszönhetően.

Kávékóstolás és víz
Azok, akik komolyan érdeklődnek a kávékészítés iránt, Per Nordell-lel – a 2012. év svéd barista bajnokával – részt vehetnek egy kávékóstoláson és közvetlenül megtapasztalhatják, hogy a különböző vízminőségek miként befolyásolják a kávé jellegzetes aromáját. „Megkérjük a kiállításra ellátogató vendégeinket, hogy kóstolják meg a magnéziummal dúsított PREMIUM vizünket és a kiegyensúlyozott ásványi anyag-tartalmú vizünket is, valamint, hogy kényeztessék magukat a mester baristák által készített kávé kreációkkal. Munkatársaink készséggel válaszolnak minden kérdésre és szaktanácsot is adnak a professzionális víz-optimalizáshoz” – mondta a dán BWT HOH A/S képviseletében Karen Jensen, aki a kiállításon a csapatvezető feladatát fogja ellátni.

Az optimális víz a nyerő
Ki varázsolja elénk a legfinomabb filteres kávét? Ki mutatja be a legjobb szakmai fogásokat a Latte Art Bajnokságon és kinek a kreációja ragadja meg a zsűri képzelőerejét az alkohol és kávé találkozását célzó Coffee in Good Spirits versenyen? Bárki nyerje el a legkiválóbbnak járó címet, végül is valamennyi kávéművész nyertes lesz. „A WoC szponzoraként és partnereként a nemzetközi kávéközösség jó házigazdái leszünk” – mondta Dr. Frank Neuhausen, BWT water+more ügyvezető igazgatója, aki szemmel láthatóan elégedett a cégnek a baristák körében elnyert helyével.

A 2015. év világbajnok baristájának látogatása
A BWT water+more már régóta szponzorál a nemzetközi barista közösség támogatása céljából rendezvényeket és díjakat. Sasa Sestic, az ausztráliai Ona Coffee baristája, régóta a BWT water+more partnere és a víz nagykövete a távoli kontinensen. Áprilisban 48 versenyző közül ő került ki győztesen és nyert a Washington állambeli Seattle-ben megrendezett Barista Világbajnokságon. A göteborgi esemény fénypontját a 2015-ös év újonnan megkoronázott barista bajnokának fellépése jelenti a BWT standon, amire a rendezvény megkezdésekor kerül sor. Sasa más szakmabeliekkel együtt szívesen áll majd rendelkezésre egy-egy eszmecserére.


BWT-ről
Magyarországon a BWT Hungária Kft. a Water+More vízkezelő berendezések hivatalos forgalmazója. A BWT Hungária Kft. a magyarországi vízkezelés meghatározó szereplője. Az eredetileg magyar családi vállalkozásként indult hazai leánycég a Best Water Technology (BWT) csoport tagja.

A Best Water Technology Group Európa vezető víztechnikai vállalkozása. 2354 dolgozójának törekvése, hogy a háztartások, az ipar, a vállalkozások, szállodák és települések részére olyan innovatív, gazdaságos és környezetbarát vízkezelési technológiákat biztosítsanak, melyek az említettek vízzel való napi érintkezése során a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek a higiénia, a biztonság és az egészség terén. BWT korszerű berendezéseket és szolgáltatásokat kínál az ivóvíz, a gyógyszeriparban használt és technológiai víz, a fűtési, kazán- és hűtővíz, valamint a légkondicionáló berendezésekben keringő és uszodai víz kezelésére. BWT-nél a legkorszerűbb módszereket alkalmazzuk a környezetbarát és gazdaságos termékek kifejlesztéséhez szükséges eljárásokhoz és anyagokhoz. Munkánk során fontos szempontot jelent a termékek energiafogyasztásának csökkentése és ezáltal a szén-dioxid kibocsátás mérséklése.

További információk:
www.bwt-wam.com
www.bwt.hu/hu/termekek/szakembereknek/HORECA/vendeglato-es-italautomata-uzemeltetok/Lapok/default.aspx