KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A tökéletességhez vezető út...

A Grand Cru kifejezést a borok világából kölcsönöztük, mivel ez a terület áll a legközelebb ahhoz a szemlélethez, ahogyan kávéinkat készítjük. A borászatban a Grand Cru kifejezés a legkiválóbb minőségi besorolású italokat illeti meg.

A Nespresso a fellelhető legjobb alapanyagokat választja, hiszen csakis úgy alkothatunk hihetetlenül finom kávét, ha már a kezdetektől a legjobb minőségre építünk. A folyamat a termőterület és a kávéfajta kiválasztásával kezdődik; így a kávé mind a minőség, mind az aromaprofil tekintetében biztosan megfelel szigorú elvárásainknak.

Ahogyan a jó bor, úgy a jó kávé karakterét is a termőterület határozza meg: ebben fontos szerepet játszik a napsütés, az időjárás, a növény fajtája, valamint az ültetvény elhelyezkedésének és a tengerszint fölötti magasságának harmonikus egyensúlya.

A cserje termését “cseresznyének” nevezzük, mivel az érett gyümölcs piros húsa és formája a cseresznyére emlékeztet. Mint minden gyümölcs, a kávé is akkor a legjobb, ha már teljesen megérett. Az egyazon a cserjén növekedő bogyók nem egyszerre érnek be, ezért nem is egyszerre szedik le őket. A termések érése során nem csak a gyümölcsben fejlődnek ki kedvező ízek, hanem a kávébabokban is, ezért rendkívül fontos a válogatott, kézi szüretelés. Ez az eljárás időigényesebb és drágább, azonban ez garantálja Grand Cru kávéinknak ízbeli minőségét.

A feldolgozás (amikor a gyümölcshúst eltávolítják) után a kiszárított nyers kávészemek gondos válogatáson esnek át, melynek során a színben, vagy méretben hibás szemek kikerülnek. Ha a feldolgozás minden lépésében, a farmoktól kezdve egészen a csészéig biztosítani akarjuk a minőséget, akkor újra meg újra ellenőriznünk kell a kávé állagát és ízét. Az ízteszteken csakis a legkiválóbb, hibátlan kávé juthat át.

Egy Grand Cru megszületésében a pörkölés és az őrlés is esszenciális, hiszen ezek révén tárul fel a zöldkávé teljes íz- és aromagazdagsága. A nyers kávé pörkölési intenzitása és annak hossza befolyásolja az aromák kibontakozását, melyek az őrlés után még frissebben és gazdagabban érvényesülnek a csészében. A Nespresso kávéőrlemények állandó frissességét és minőségét a speciális kapszula-előállítási folyamat biztosítja, melyben a pörkölést követően minden munkafázis szabályozott légtérben történik, így megóvják a kávét oxigénnel való további érintkezéstől.

www.nespresso.com/kaveszakertelem