Ahogy az ősz beköszöntével lecseréljük ruhatárunkat, úgy változnak kávézási szokásaink is. Búcsút mondhatunk a könnyű, nyári öltözékünknek, előkerülnek a pulóverek, a ballonkabátok és a melegebb darabok. A frissítő jegeskávé ideje is lejárt, helyette forróbb, erősebb kávékra vágyunk, amelyek kiszakítanak minket a borongósabb őszi valóságból. A Nespresso őszi trio packja az álmos őszi nap különböző szakaszaira kínál energetizáló kávéélményt a Linizio Lungo, a Ristretto és a Volluto Decaffeinato őszi színekben pompázó kapszuláival.
A Nespresso a telt ízű, selymes Linizio Lungót ajánlja az őszi reggelekre, a hosszú kávéba ugyanis a több víz több koffeint old ki. A Bourbon Arabicára jellemző malátás és gabonás jegyeket a cukornádra emlékeztető enyhe ízjegyekkel vegyítő, 4-es intenzitású őrlemény hosszú kávéként, esetleg tejjel keverve kiváló kiegészítése a reggelinek.
Az ebédet már egy testesebb kávéval kísérhetjük; az erőteljes ízű Ristretto 10-es intenzitásával garantáltan felrázza lankadó figyelmünket. A dél-amerikai Arabica szemek citrusos aromavilágát testes Robustával ötvöző, lendületes keverékben a finomabb pörköléssel előcsalogatott gyümölcsös és savas jegyek izgalmas kontrasztot alkotnak az intenzíven pörkölt, csokoládés aromákkal.
Késő délután a kényeztetően édes, lágy Volluto Decaffeinatóval lazíthatunk. A 4-es intenzitású, koffeinmentes kávéőrlemény semmit nem veszít az eredeti, koffein tartalmú Volluto Grand Cru testességéből és gazdag aromáiból. A rövidebb ideig pörkölt brazil Arabica édes-kekszes ízjegyei harmonikusan keverednek a hosszabban és kevésbé intenzíven pörkölt kolumbiai kávészemek friss, gyümölcsös jellegével. A kreatív kávékedvelőknek a Nespresso most három, igazi őszi kávékoktéllal is kedveskedik:
Keleti fűszeres espresso
Hozzávalók:
1 Ristretto Grand Cru kávéőrlemény (40 ml)
30 ml tej
10 ml mandulaszirup
10 ml fűszeres szirup
(30 g cukor, 50 ml víz, 2 csillagánizs,1 rúd fahéj, 6 mentalevél)
Elkészítés:
A fűszeres szirup hozzávalóit egy lábasban hevítse lassú tűzön. Mielőtt felforrna, vegye le a tűzről, öt percig hagyja állni, majd szűrje át. A meleg, fűszeres szirupból 10 ml-t töltsön hosszúkávés csészébe, adja hozzá a mandulaszirupot, és főzzön rá egy adag espresso-t. Készítsen meleg tejhabot az Aeroccino tejhabosító vagy kávégépe gőzölő funkciójának segítségével, és óvatosan öntse rá a fűszeres kávéra, majd szolgálja fel.
Fügés mézes kávé
1 Linizio Lungo Grand Cru kávéőrlemény (110 ml) 1,5 dl tej
1 teáskanál fügeszirup
1 evőkanál méz
Mogyoró
Elkészítés:
Töltse egy nagy, receptes pohár aljára a mézet és a fügeszirupot. Készítsen egy adag tejhabot az Aeroccino készülékkel vagy kávégépe gőzölő funkciójának segítségével, majd adagolja a pohárba, ügyelve a rétegek megtartására. Főzzön rá egy adag hosszúkávét a Linizio Lungo Grand Cru őrleményből, majd díszítésképp szórjon a tejhab tetejére tört mogyorót.
Maracuja álom
Hozzávalók:
- 1 Volluto Decaffeinato Grand Cru kávéőrlemény (40 ml)
- 1 dl habtejszín
- 20 ml maracujaszirup
- 1 maracuja
Öntse az 1 dl tejszínt és a maracujaszirupot egy mixerbe vagy habszifonba, majd készítse el a tejszínhabot. Főzzön egy adag espresso-t a Volluto Decaffeinato Grand Cru kávéból egy lungo-s csészébe, és adagolja hozzá az ízesített tejszínhabot. A tetejét díszítse maracuja darabbal.
További receptekért látogasson el a www.nespresso.com oldalra!