Catler CG 8030 Smart Grinder Pro bemutató

Nyomtatás
Catler CG8030 kávédaráló teszt csomagKávéfőzőik után újabb tesztalanyt bocsátott rendelkezésemre a Fast Hungary cég, ezúttal legújabb kávédarálójukat kellett alaposabban szemügyre venni, a CG 8030-ast.

Catler CG8030 kávédaráló teszt kúpos késKülsőre megszólalásig hasonlít elődjére, fürkészve kerestem az újításokat, de most a lényeg máshol rejlik.

A kúpos őrlőmű, a sok praktikus részlet már ismerős volt, de nézzük csak meg kicsit alaposabban a késeket! A kijelző szerint 60 fokozatban állítható őrlési finomságot egy újítás révén egy képzeletbeli sokkal szélesebb intervallumban mozgathatjuk, mégpedig úgy, hogy a felső késen biztosítottak egy több fokozatú manuális állítási lehetőséget.

Ezzel variálva egy jóval tágabb palettán tologatható a kijelzőn átfogott tartomány. Számomra erre egyelőre nem volt szükség, a kávék legtöbbje az eszpresszó tartomány közepén darálva messze kielégítő őrleményt adott, a végállás közelébe sem kellett menni, így bőven van tartalék ha esetleg extra finom őrlést igénylő babot töltenénk a tartályba.

A 450g kávé befogadására alkalmas, szilikon gyűrűvel tökéletesen záró fedéllel ellátott babtartály egy mozdulattal akár kiürítés nélkül is levehető a géptestről, ugyanis ilyenkor elzárja az alsó nyílást, tehát a babok még véletlenül sem szóródhatnak ki.

Catler CG8030 kávédaráló teszt babtartályEltávolítása után azonnal hozzáférünk a felső késhez, mely szintén egy mozdulattal szerszám nélkül kivehető, sőt a fent említett durva állítás is elvégezhető rajta egyéb segédeszköz nélkül. Jó ötlet a mágnesesen helyére cuppanó tálca, könnyen üríthető az esetlegesen mellé szóródó kávé. A géphez két féle kartartó /50-54-es és 58-as/ jár, ezek is mágneses rögzítésűek, könnyen cserélhetőek és őrlés alatt biztos tartást adnak. Ezen kívül egy tisztító kefét és egy aromazáró kávés dobozt is találunk a csomagban.

Catler CG8030 kávédaráló teszt kijelzőA készülék kijelzője és elektronikája át lett dolgozva, az őrlési idő természetesen programozható mind szimpla, mind dupla adaghoz és ezúttal állíthatósága 0,2 mp alapú lett. Ezzel tökéletesen, gyakorlatilag tizedgrammra beállítható a kívánt mennyiség és ezt parádésan reprodukálja újabb őrlésnél.

Catler CG8030 kávédaráló teszt kezelőszervA műveletet kétféle módon is indíthatjuk, vagy az előlapon található start/stop gomb segítségével, vagy a szűrőtartó kar géptest felé nyomásával.

Catler CG8030 kávédaráló teszt őrleményA készülék működése meglehetősen kultúrált és csendes, halk morgással végzi a dolgát, nem visít, nem sívít mint ahogy azt más hasonló kategóriájú őrlők némelyike teszi. Az őrlemény rögösödése közepes mértékű, noha a kipottyanó esetleges összetapadt darabok a szűrőbe érkezve nagyrészt szétesnek. Ferde csőre nincs, a kávét függőlegesen engedi a karba, belenyúlni, piszkálgatni nem igazán lehet a bennmaradó kb. 2 gramm őrleményt, de ez a probléma egy reggeli pár mp-es ráindítással enyhíthető, ezt a néhány gramm kávét fel lehet áldozni a minőség oltárán.

A korábban kávéfőzőik terén szerzett pozitív tapasztalatok ezúttal az őrlőnél is megvoltak, tetszett a masina, ez a megszokottan jól átgondolt, felhasználóbarát konstrukció 3 év garanciával mindenképp figyelemre méltó az otthoni kávédarálók palettáján.



Javasolt fogyasztói ár: 89.990.- Ft
Paljoc (Pál József)