KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Be­til­tot­ták a ká­vé­kap­szu­lá­kat a német nagy­vá­ros­ban

Kapszulás kávé betiltásEgyre na­gyobb az igény a jó mi­nő­ségű ká­véra. Ennek je­gyé­ben szü­le­tett meg a kap­szu­lás kávé öt­lete, mely iga­zán il­la­tos, aro­más forró fe­ke­tét ad. Egy va­la­mire azon­ban nem gon­dol­tak a fej­lesz­tők, és baj lett be­lőle!

A világon, napi szinten átlagosan 3 milliárd csésze kávé fogy el! Ekkora igényt képtelenség lenne fedezni a kapszulás kévék nélkül. Ezek ugyanis praktikus kiszerelésüknek köszönhetően könnyen szállíthatóak, forgalmazhatóak. Az is tud kapszulás kávét főzni, aki ügyetlen a konyhában.

A világ egyik legnagyobb kávékapszula gyártója, az amerikai Keurig nevű vállalat a tavalyi évben annyi kapszulát gyártott le hogy azokból 12-szer körbe lehetett volna rakni a Földet. Ezek az apró tartó alkalmatosságok viszont műanyag és alumínium furcsa ötvözetéből készülnek, így szinte lehetetlen ezeket újrahasznosítani. A kapszulákból pedig minden évben egyre többet és többet gyártanak. A használt kapszulák pedig így vagy úgy, de a természetben végzik. A környezetvédők pedig egyre hangosabban tiltakoznak.

Ezt a kiáltást hallotta meg a német nagyváros: Hamburg. A hétvégén ugyanis bejelentették, hogy a kapszulás kávékat kitiltják a majdnem kétmilliós település kormányzati épületeiből és hivatalaiból. Céljuk nem csupán az, hogy egy fenntarthatóságot hirdessék hanem hogy egy globális hullámot indítsanak el, és új utakat mutassanak a világ nagyvárosainak.

""Mindenki csak beszél a környezetvédelemről de senki se tesz semmit. Most olyasmit lépünk, amivel utat szeretnénk mutatni a világnak. Egy ilyen kapszula 6 gramm kévét és 3 gramm csomagolóanyagot tartalmaz. Remélem érzik, hogy ez a luxus milyen pazarló.""

- Mondta a Jan Dube, Hamburg Energiáért és Környezetért Felelős minisztere, aki az egész akcióterv egyik szellemi atyja.

Forrás: Ripost