Budapesten az illy kávéiskolája! Cserjétől a csészéig mindent a kávéról. (x)

Nyomtatás
illy Universitá del Caffé kávéiskolaA kávé művészete és tudománya, 80 év kutatási tapasztalata 3 napba sűrítve: 25 ország után már itthon is elérhető a trieszti Universitá del Caffé kávészakértő képzése, amit nem csak szakmabelieknek ajánlunk. Az illy neve garancia a minőségre, ezt a Kávékorzó csapata is tapasztalta trieszti túráján.

A cég missziója 1933 óta egyetlen dolog: hogy a lehető legjobb kávét készítse, amit a természet kínál és a legjobb technológia segíthet. Az illy minden tudását kedvenc fekete ízbombánk tudományos kutatásába és tökéletesítésébe teszi, s ezt a tudást az Universitá del Caffé útján meg is osztja.

illy Universitá del Caffé kávéiskola Budapest


illy Universitá del Caffé kávéiskola barista képzésAz olasz eszpresszó etalonjaként ismert cég világszerte 140 országban terjeszti a kávé kultúrát. Köszönhető ez a magyar származású alapító, Illy Ferenc munkájának, aki a mindmáig legfejlettebbnek számító kávé csomagolási eljárást, a nyomás alatti csomagolást (pressurization) feltalálta. A képzésen szó esik erről a sokak által ismert, kávézókban látható 3 kg-s fém kávés „gurigáról” is, mely lehetővé tette, hogy az illy minőségromlás nélkül tudja akár a világ másik végére szállítani a pörkölt kávét. Ez a csomagolás a mai napig versenyelőnyt biztosít a cégnek, pedig a szabadalma lejárt, a legtöbben mégis csak a külcsínt, a dobozt másolják. Az illy találmánya ugyanis nemcsak a jó aromákat, hanem a hibás keveréket, rossz ízeket is megőrzi, így csak a legprofibb, hibátlan keveréket előállító pörkölő alkalmazhatja. A különféle Arabica – Robusta kóstolásokkal a résztvevők megérthetik azt is miért ragaszkodik az illy évtizedek óta a 100% Arabica keverékhez.

Az illy által létrehozott Universitá del Caffé (UDC) egyedülálló szakmai hozzáértéssel adja tovább azt a gyakorlati, praktikus tudást, melynek gerincét az 1933-ban alapított illycaffé 80 éves tudományos és kutatási tapasztalatai alkotják. Az iskolát a kávévilágban Papa Bean-ként tisztelt Ernesto Illy hozta létre 1999-ben, aki egész életét a kávé és annak kvintesszenciája, az eszpresszó tudományos kutatásának szentelte. A barista képzés már 25 országban, 2015 óta hazánkban is elérhetővé vált mindazok számára, akik szakmai jártasságukat szeretnék bővíteni illetve csiszolni vagy egyszerűen csak ínyenc kávéfogyasztók.

3 nap a professzionalitás jegyében

Az illy tananyagai alapján felépített barista és kávészakértő képzés - mely nemzetközileg elismert oklevél kiadásával zárul - 3 egymás követő napon kerül megrendezésre az illycaffé magyarországi partnere, az Espresso Kft. Szervezésében, teljes mértékben az illy tananyagai alapján.

illy Universitá del Caffé kávéiskola kávékészítésA képzés első napja az illy megismerésével kezdődik, majd többek között a kávéfőzési módszerekről, a zöld kávéról és a kávé feldolgozásáról szóló ismeretekből is szakavatottá válnak a résztvevők. A tökéletes espressohoz pedig nemcsak elméletben, hanem természetesen gyakorlatban is közelebb kerülnek.

A második napon sokaknak meglepő tények derülnek ki az egészség és a kávé kapcsolatáról, valamint azt is megtanulják a jelentkezők, hogyan válhatnak a kóstolás művészeivé. Egy profi barista az eszközeit is nagy gonddal választja ki és pontosan tudja, hogyan kell őket karbantartani és az esetleges meghibásodásokat elhárítani. Megtudhatunk olyan érdekességeket is, hogy az ikonikus illy csészék formája sem véletlen, hanem szigorúan kávétudományos alapokon nyugszik, azt ugyanis Ernesto Illy ideális kávéscsésze leírása alapján tervezte meg Matteo Thun építész. Ezen a napon arra is fény derül, hogy mitől lesz kifogástalan a cappuccino.

A kurzus záró napján nemcsak a gyár működésébe nyernek betekintést a résztvevők, de az is kiderül, milyen vízből készül a tökéletes kávé és miben különbözik a koffeinmentes, a filteres és a kapszulás kávé elkészítése. Kreativitásukat is kipróbálhatják a jelentkezők, hiszen bepillantást nyernek a latte art világába és különleges kávé és kávékoktél receptekkel gazdagodhatnak.

Kiknek ajánljuk?

illy Universitá del Caffé kávéiskola latte artA képzés főként olyan vendéglátásban dolgokzóknak szól, akik gyarapítanák visszatérő vendégkörüket, keresik a megújulás lehetőségét és magas szakmai színvonalon szeretnék űzni a kávékészítés minden egyes mozzanatát. A kurzusra a hobbi gourmet-k is bátran jelentkezhetnek, akik az átlagosnál sokkal mélyebb kávéipari tudást szeretnének, és a jó kávé elkészítését  gyakorolni is szeretnék.

A képzés résztvevői a megszerzett tudás mellé most egy 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt is kapnak, amelyet az espressoshop.hu oldalán vásárolhatnak le.

További információk és jelentkezés itt.