Rakéta „tesztpadon” – Rocket R60V I. rész

Nyomtatás
Rocket R60V kicsomagolás dobozEgy februári szombaton családi programként a Millenáris SPACE kiállítását látogattuk meg. Mikor hazaértünk a program stílszerűen folytatódott, ugyanis ezt a két dobozt, rakta be hozzám egy cimborám, aki a magyarországi forgalmazónál „felcsípte” a milánói Rocket Espresso új zászlóshajóját, az R60V modellt és szintén frissen piacra került őrlőjét a Fausto-t.

Rocket R60V kicsomagolás üzemMinthogy az utóbbi fél évben magam is nyomásprofilozással/méréssel kísérleteztem manuál karos gépeken, ezért meglehetősen furdalt a kíváncsiság, hogyan működik ez egy roto-pumpás e61-es példányon. A Rocket társtulajdonosával, az új-zélandi Andrew Meo-val 2014-ben Rimini-ben a World of Coffee-n találkoztam. Egyértelmű volt, hogy cégét a leginnovatívabb gyártók közé kívánja katapultálni, és az otthoni high-end eszpresszó gépek szegmensében komoly szerepet szán gépeiknek. Ebbe a sorba harmonikusan illeszkedik az R58-as „nagytestvére” is, a tavaly év végén megjelent R60V.

Már a gép csomagolása is komoly értéket sejtet odabent: a masszív fa doboz hatékonyan védi, de egyben elegánsan is öltözteti is a szállítás alatt. Tovább is szállítottam menten az üzembe.

A következő képek a „landolás” és – mint utóbb kiderült számomra - az ország első ilyen gépe kicsomagolásának pillanatait mutatják.
A folytatásban a bekapcsolásig is eljutunk :-).

Rocket R60V kicsomagolás fadobozRocket R60V kicsomagolás belső karton

Rocket R60V kicsomagolás védőhuzatRocket R60V kicsomagolás tartozékokRocket R60V kicsomagolás kávégép


Írta: Laczkó Gábor