KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Vigyázniuk kell a kávéval a várandós nőknek

csak mértékkel kávézhatnak a kismamákA várandós nőknek lényegesen vissza kellene fogniuk a kávé- és teafogyasztásukat - hívják fel a figyelmet brit szakemberek. Az állami élelmiszer-ellenőrzési hivatal szerint a korábban elfogadhatónak tekintett 300 milligramm helyett legfeljebb napi 200 milligramm koffeint szabad fogyasztani.

Mint a BBC brit közszolgálati hírportál hétfőn beszámolt róla, két brit egyetem kutatása szerint a normálisnál kisebb születési súly összefüggésben van az anya kávéfogyasztásával.

A brit élelmiszerhatóság tanácsa az, hogy a várandós kismamák naponta csak legfeljebb 2 átlagos adag kávét igyanak, teából maximum 3 csészét szabad megengedni, és figyelni kell a kóla- és csokoládéfogyasztásra is. A hatóság felhívja a figyelmet, hogy egyes presszókávék erősebbek lehetnek az otthoninál.

A brit kávétermelők szövetsége máris kijelentette, hogy felül fogja vizsgálni az orvosoknak és a fogyasztóknak szánt útmutatóját.

A kávé koffeintartalmát nehéz pontosan meghatározni, mert több tényezőtől is függ. Befolyásolja a kávécserje fajtája, a szemek pörkölésének és az ital elkészítésének a módja.

Forrás: FH