KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Húzz egy shot-ot! - la Pavoni Challenge

Húzz egy shot-ot!  - la Pavoni ChallengeNemrégiben ünnepelte 110 éves évfordulóját az egyik legnagyobb múltú milánói kávégép gyártó a la Pavoni. Ennek kapcsán tekintünk vissza a méltán népszerű márka történetére.

1905-ben Desiderio Pavoni elsőként kezdett espresso gépeket gyártani Luigi Bezerra szabadalma alapján. Számos szabadalom és technológiai újítás fűződik, a la Pavonihoz melyek alapjaiban változtatták meg a kávézási szokásokat és a kávékultúrát a világon.

Az alapító kezdetektől szem előtt tartotta a formatervezést és a prémium anyagok használatát. Ékszerként tekintett kávégépeire melyek a kávébárok királynőiként vonultak be a köztudatba. Pavoni fontosnak tartotta a kávézás rituális értékét és a modern formák mellett maradandó értékek megalkotására törekedett.

A cég zászlóshajója az 1961-ben megalkotott Europiccola karos kávégép rövid időn belül az espresso fogyasztók legnépszerűbb otthoni kávégépe lett. A dugattyús rendszerű kávégép népszerűsége a mai napig töretlen és igazi kuriózumnak számít a kávéimádók körében. Az Europiccola és Professional karos modellek számos kivitelben a mai napig gyártásban vannak a fogyasztók nagy örömére.

A készülékek különlegessége, hogy a kazán által felfűtött vizet egy dugattyú rendszer segítségével, kézi erővel préseljük át az őrleményen. A kar lehúzásának intenzitásával szabályozható a nyomás, mellyel különleges ízeket és aromákat oldhatunk ki a kávéőrleményből. A nyomásprofil manuális beállítási lehetőségeivel kiváló minőségű espressokat „húzhatunk”. Ez az élmény teszi különlegessé a kávékészítést, mely azonnal rabul ejti a kávéimádókat.

A La Pavoni magyarországi forgalmazója szeretné megosztani ezt az élményt azokkal a kávékedvelőkkel, akik nem rettennek meg a kihívásoktól és beneveznek az első la Pavoni Challenge-re, ahol kipróbálhatják képességeiket egy La Pavoni Europiccola-n.

Az esemény részleteiről a http://pavoni.hu/huzzegyshotot weboldalon részletes tájékoztatás található.