KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Okos teafőző a Catlertől (x)

Catler okos teafőzőA vízforralók ma már szinte minden konyhában jelen vannak, hiszen a konyhai munkák nélkülözhetetlen segédeszközeivé váltak. Mindez nem véltelen, hiszen fontos szerep hárul rájuk: gyorsan kell felmelegíteniük vizet a teakészítés érdekében. „A Catler legújabb vízforralója nem véletlenül érdemelte ki az okos jelzőt. A KE 8010-es segítségével olyan hőfokra forralhatjuk fel a vizet, amire éppen szükségünk van” – jegyezte meg Rutai Gergely, a Catler marketing menedzsere.

A KE 8010-es ugyanazt a letisztultságot és kompromisszumok nélküli kezelhetőséget testesti meg a konyhában, mint a Catler más termékei. Egyik legfontosabb előnye, hogy képes eleget tenni a különféle teafajták fogyasztásából fakadó kihívásoknak. Egyes teafajták ugyanis eltérő forrázási hőmérsékletet követelnek meg, mivel a víz hőfoka döntően befolyásolhatja a tea ízét és minőségét. Ennek hátterében az áll, hogy a forró víz csersavakat és más alkotóelemeket old ki a tealevekből így megteremtve ezzel a tea ízét.

Optimális hőmérséklet
Catler okos teafőző hőfokokA túl hideg vízzel leöntött teának például enyhe vagy vizes íze lehet, mert ily módon kevés íz- összetevő oldódik ki a tealevelekből. „Ha pedig a zöld-, a fehér-, vagy az Oolong teát túl forró vízzel öntjük le, akkor bekövetkezik a tealevelek túlfőzése, ami csípős, vagy keserű ízben ölt testet” – hívta fel a figyelmet a Catler marketing menedzsere. A KE 8010 vízforralón ezért mindig ajánlott a megfelelő hőfok beállítása az adott teafajtához. A készülék nemesacél talpán található világító vezérlőgombok segítségével egyszerűen beállítható az elkészíteni kívánt tea optimális hőmérséklete, az előre beállított hőmérséklet elérését pedig hangjelzés kíséri.

Melegen tartó funkció
A Keep Warm funkciónak köszönhetően a KE 8010-es a víz beállított hőmérsékletét 20 percen keresztül megőrzi. Ez vízforralás alatt, közben, de akár után is aktiválható. A melegen tartó funkció a Keep warm és a Start gomb megnyomásával aktiválódik. A víz ekkor a kívánt hőmérséklet eléréséig hűl, majd az elért hőmérsékletet 20 percen keresztül megőrzi.

Tippek a megfelelő elkészítéshez
A kávé és a tea a két leginkább közkedvelt ital a világon. De hogyan készítsük el őket helyesen? A kávéaroma kivonásához a legoptimálisabb hőmérséklet a forráspont alatt van, 95 °C-on. A zöld teára pedig a könnyed, friss íz jellemző. Éppen ezért a tealeveleket, vagy filtert 80 °C-os vízzel öntsük le, majd legalább 2 percig hagyjuk állni. Az immunvédő hatással is rendelkező fehér teára a zöld teához képest enyhébb, édesebb ízvilág jellemző. A megfelelő íz- és koffein kivonás érdekében a fehér teát körülbelül 85 °C-os vízzel érdemes leönteni, ezt követően pedig 2-3 perc áztatásra van szükség.

A harmadik jellegzetes teafajta, az Oolong a zöld és a fekete tea között helyezkedik el és az oxidáció mértéke alapján átmenetet képez a zöld és a fekete tea között. A megfelelő ízvilág érdekében legalább 90 °C-os vízzel szükséges leforrázni. Végezetül az egyik legelterjedtebb teaféle, a fekete tea elkészítéséről is érdemes néhány szót ejteni. A karakteresebb ízvilággal rendelkező fekete teát 100 °C-os vízzel ajánlott leforrázni, ezt követően pedig 3-5 percig kell állni hagyni. A gyógyteák viszont általában 90 - 100 °C-os vizet igényelnek, majd legalább 10 percig kell a gyógyfüveket áztatni.

A Catler márkanév a modern technológia és a letisztult dizájn ötvözetének a szinonimája. Az ausztrál gyártó készülékeit hosszútávú használatra tervezi annak érdekében, hogy a vásárlók sokáig élvezhessék a termékek által nyújtott előnyöket. „A tartós használat megkövetel néhány praktikus megoldást is, így például a vízkő-szűrő kialakítását is, mely egy mozdulattal cserélhető. Ezt bizonyos időközönként célszerű kitakarítani a rendszeres használat során” – tette hozzá a Rutai Gergely.